Fietsknooppunten in Vlaanderen

fietsknooppuntenVia het systeem van de fietsknooppunten stippel je zelf makkelijk fietsroutes uit met afstand naar keuze. Je hoeft je onderweg niets aan te trekken van de te volgen fietsroute: op regelmatige afstand geven knooppuntbordjes aan welke richting je uit moet.

De kaarten van de verschillende fietsnetwerken in Vlaanderen zijn te koop bij de meeste toeristische diensten en ook bij de Standaard Boekhandel. Ook buiten Vlaanderen vind je de knooppunten terug: Nederland biedt over zijn vrijwel volledige grondgebied fietsknooppunten aan. Ook in WalloniŽ beginnen ze hier en daar op te duiken.

Op onze website vind je een fietsrouteplanner langs de fietsknooppunten in heel Vlaanderen, goed voor meer dan 14 000 km fietsplezier. Daarnaast vind je op onze website meer dan 100 fietsroutes via de fietsknooppunten, deze zijn gemakkelijk te vinden via ons handige zoekformulier. Het Nederlandse fietsnetwerk vind je hier.

Toerisme Limburg

Fietsnetwerk Limburg

Limburg is het fietsparadijs en biedt je 2000 km hoofdzakelijk autovrije fietspaden, genoeg voor dagenlang fietsplezier doorheen afwisselend landschappen. Regio's:

Toerisme Provincie Antwerpen

Fietsnetwerk provincie Antwerpen

Het fietsknooppuntennetwerk in de Antwerpse Kempen serveert je eindeloos fietsplezier. Het netwerk telt ruim 2.000 kilometer prima fietspaden. Regio's:

Toerisme Vlaams-Brabant

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

In totaal bedraagt het netwerk 1.800 km. Het omvat verschillende types van landschap en gaat op enkele plaatsen tot in het centrum van de steden. Regio's:

Toerisme Oost-Vlaanderen

Fietsnetwerk Oost-Vlaanderen

Het fietsnetwerk in Oost-Vlaanderen wordt in 5 regio's opgedeeld:

Westtoer

Fietsnetwerk West-Vlaanderen

De Provincie West-Vlaanderen beschikt over een volledig fietsnetwerk van 2.500 kilometer fietswegen. Regio's:

Webdesign en app ontwikkeling door 2infinIT
momenteel zijn er 8 bezoekers online
info@vlaanderen-fietsland.be
© 2006 - 2016 vlaanderen-fietsland.be
Volg ons via de social media:
Volg Vlaanderen Fietsland op Facebook
Volg Vlaanderen Fietsland op Twitter