Perenfietsroute

Fiets GPS kopen Deze tocht situeert zich in het noordoostelijk grensgebied van Vlaams-Brabant en Limburg. Deze licht glooiende fietsroute met af en toe een stevige kuitenbijter bezorgt je als fietser vele prachtige vergezichten. Peren staan centraal tijdens deze fietstocht: je rijdt zowat constant tussen de prachtige perenboomgaarden.

Na 17 km kan je in het mooie Kortenaken genieten van een terrasje. Dit is slechts een deel van het brede valleigebied van de Velpe. Wat later passeer je het iddyllische dorp Waanrode, nationaal bekend als het "bloemendorp". Elk jaar in de zomerperiode wordt dit dorp in de bloemen gezet.

Hierna fiets je nog over een stevige heuvel waarbij je in geen afstand een hoogteverschil van 30 meter overbrugt. Zeker de moeite waard als je weet welk prachtig landschap je boven staat te wachten...

Een pareltje!
Vertrek: kp 38 - Dorpsstraat 35 in Bekkevoort
Afstand: 34.4 km
Volg deze fietsknooppunten:

Kaart + hoogteprofiel

GPX

Je moet ingelogd zijn om het GPX-bestand van de Perenfietsroute te kunnen downloaden.
Je kan hier inloggen.

Heb je nog geen account op Vlaanderen Fietsland? Registreer je hier dan gratis!

Download GPX

Foto's

Foto 1 Perenfietsroute
Foto 2 Perenfietsroute
Foto 3 Perenfietsroute
Foto 4 Perenfietsroute
Foto 5 Perenfietsroute
Foto 6 Perenfietsroute
Foto 7 Perenfietsroute
Foto 8 Perenfietsroute
Foto 9 Perenfietsroute
Foto 10 Perenfietsroute

Logeren in de buurt

Reacties

voornaam:
familienaam:
email:
reactie:
score:
Op 6-06-2015 schreef Jos Joverowa:
Gisteren deze route gedaan en het is idd een leuke route. Maar ik zou volgende keer van 45 naar 40 fietsen. De helling na 44 is pittig en op zich leuk, maar de ondergrond is een ramp. Als het droog is met een gewone fiets nog te doen maar ik vloekte met de racefiets. Dus regende het voordien of ben je met een racefiets? Kan je deze helling best vermijden
Op 29-09-2013 schreef Laurent Vandereviere:
het was heel leuk, maar aan punt 45 richting 46 de mist in gegaan, na een ommetje langs de blijstraat terug kunnen aansluiten naar 46 en 42 enz... ,dus een drietal km meer gedaan.

Brochures

Deze knooppuntroute maakt gebruik van onderstaande fietskaarten. Het is interessant om deze kaarten aan te schaffen, je komt zo nog meer te weten over de omgeving. Klik op de regio's om de kaarten bij de betreffende toeristische organisaties aan te kopen:

Hageland
Limburg


brochures

Op smartphone

Indien je gebruik maakt van een app die compatibel is met onze website kan je deze fietsroute importeren op je smartphone door deze QR-code in te scannen:
app qr-code
Webdesign en app ontwikkeling door 2infinIT
momenteel zijn er 2 bezoekers online
info@vlaanderen-fietsland.be
© 2006 - 2016 vlaanderen-fietsland.be
Volg ons via de social media:
Volg Vlaanderen Fietsland op Facebook
Volg Vlaanderen Fietsland op Twitter