Gordelroute

  • Help jij ons aan een foto van deze fietsroute? Neem dan deel aan onze fotowedstrijd en win een leuke prijs. Meer info.

Permanent bewegwijzerde fietsroute in de Groene Gordel rond Brussel die gebaseerd is op het parcours van het succesevenement "De Gordel". De 100 km - lange route loopt langs Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Meise, Grimbergen, Zaventem en Tervuren. Er kan overal ingepikt worden. Het parcours loopt voornamelijk over beton- of asfaltwegen, maar ook enkele veldwegjes en onverharde stukjes. De route is meestal vlak met enkele lichte hellingen.

​Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Sint-Martinuskerk, Kerkplein 1 - 1930 Zaventem
Afstand: 100 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Combineer met een weekendje weg bij 1 van onze partners in de buurt van deze fietsroute:

Hotel Panorama

Hotel in Overijse

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 3-9-2016 schreef hugo vanhoof:


route nog te fietsen


Op 8-5-2016 schreef Johan Van den Cruijce:


Hele mooie route maar inderdaad niet eenvoudig om het foutloos te rijden. Bepaalde stukken zijn goed aangegeven; op andere stukken (Alsemberg-Dilbeek) is het heel moeilijk het traject te volgen. Een gps is geen overbodige luxe.


Op 8-5-2016 schreef francois grieten:


we hebben hem al 3 maal gefietst nog nooit op 100 km uitgekomen een stuk meer ,vele bordjes zijn verkleurd en onleesbaar en zijn er verdraaid door mensen en slecht opgesteld