Eddy Merckxroute Hageland

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

De Hagelandse Eddy Merckxroute vertrekt in het wielercafé Boerenhof aan de kerk van Meensel en brengt je in een lus over dezelfde wegen waar de jonge Eddy zijn eerste fietservaring opdeed. Deze sportieve route - 70 km - heeft haar eigen bewegwijzering. Bereid je voor op enkele flinke kuitenbijters. Een rustpauze af en toe is dus welkom, vooral als je dan nog bijzondere bezienswaardigheden kan meepikken. Onderweg kom je o.a. langs de Vlooybergtoren (11 meter hoge zwevende trap) en het Kasteel van Horst.

De wielergod onthulde in oktober 2015 zijn eigen standbeeld aan zijn geboortehuis in de Tieltsestraat. Gebogen over zijn stuur, blik strak naar voor, juichende supporters. Zoals hij in ons collectieve geheugen staat gegrift. Er is ook een versie van 26 km. Deze volgt het fietsnetwerk. De vertrekplaats is dezelfde als de lange versie, maar je volgt dan deze knooppunten: 77 - 23 - 96 - 97 - 74 - 73 - 95 - 47 - 76 - 77.

Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Wielercafé Boerenhof - Binkomstraat 12, 3391 Meensel-Kiezegem
Afstand: 70 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 27-10-2016 schreef Frank Schram :


Vandaag gereden met de touring-bike ,op GPS 73km , zeer lovend over deze route ,zelfs de kasseiklim is zeker te doen met touring-bike ,is niet voor watjes ,op en af van valsplat naar klim ... met een E-bike zal het ook goed rijden zijn vermits je dan wat hulp krijgt ...na 6 km weet je waar je aan toe bent dan heb je 3 klouterpartijen gehad en niet van de minste .... mooi landschap om door te fietsen , ga ik zeker nog fietsen


Op 8-9-2016 schreef eddy van camp:


vandaag bij dit mooie weer deze prachtige route gereden . In een zeer mooie omgeving en doorgaans geen verkeer heb ik echt genoten van deze toch pittige en niet te onderschatten heuvel route.Een echte aanrader als het mooi weer is .


Op 26-8-2016 schreef An Pl:


Zeer mooie route ! Echt mijn ding ! Juist voor Houwaert geloof ik, is een heel slecht stuk weg. Een beetje asfalt zou niet mogen ontbreken want echt diepe grote gaten in wegdek.


Op 16-8-2016 schreef Dm Bart:


Mooie route, die zeker wat te bieden heeft voor de sportieve rijder. Probeer indien je kan, zeker ook te genieten van het mooie uitzicht op sommige punten. Wij hadden (zoals hieronder reeds vermeld) ook wel een pak meer km (mml +- 80km) dan de vooropgestelde 70km.


Op 6-8-2016 schreef Jos Vreugde:


Wat een leuke route was dit! Blij om eens zonder nadenken te weten dat je een hele route zal kunnen rijden wat verharde wegen heeft! Op 1 kasseistrook na kan je overal goed rijden. Er zijn wel 2 omleidingen. Je kan ze beiden negeren en je track volgen als je dat echt wil maar dan kom je door wegenwerken. Duidelijke wegmarkeringen. Als je deze route wil rijden op zonnige en hete dagen besef dan wel dat je amper schaduw tegen zal komen.....


Op 19-6-2016 schreef Rudi Vander Elst :


Zeer mooie heuvelachtige route , ik had wel meer kilometers op de teller en zit er in Kiezegem geen lus in ( niet op de kaart ) maar dat is maar muggenzifterij hoor . Prachtige route .


Op 13-6-2016 schreef Dons Guillaume:


niet te onderschatten rit, zeer pittig en zwaar van heuvel naar heuvel, maar fijn voldaan en prachtig verzichten


Overnachten in de buurt

B&B 52

B&B

3010 Kessel-Lo

Meer info

't Heuvelken

Vakantiewoning

3980 Tessenderlo

Meer info