Goedendagroute

  • Help jij ons aan een foto van deze fietsroute? Neem dan deel aan onze fotowedstrijd en win een leuke prijs. Meer info.

Je verkent de Leiestreek in Kortrijk en omgeving. De route volgt de Leie stroomafwaarts via Kuurne. Van daar leidt ze naar het Provinciedomein De Gavers. Langs Stasegem en het kanaal Bossuit-Kortrijk fiets je terug naar Kortrijk. Via de rand van Zwevegem leidt de route naar Bellegem. Ze doet daarna Rollegem aan en leidt naar de grens met Moeskroen. De route komt langs Aalbeke, Marke. Vanaf Bissegem zoekt het traject weer de Leie op.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Toerisme Kortrijk, Begijnhofpark - 8500 Kortrijk
Afstand: 48 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Combineer met een weekendje weg bij 1 van onze partners in de buurt van deze fietsroute:

Hotel Ter Gracht

Hotel in Moorsele

Sandton Hotel Broel

Hotel in Kortrijk

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 15-5-2016 schreef Ludo willems:


mooi e n rustig fietsen 3,5 sterren .


Op 5-5-2016 schreef Greet Gevaert:


Zeer mooie route. Alleen niet kunnen afmaken want in Bellegem ontbreekt belangrijk bordje (als je van sporthal Lange Munte komt, dan uit Bellegem fietst en voor je staat een kapelleke, daar ontbreekt bordje). Ik heb in verschillende richtingen gefietst, maar geen bordje meer gezien? Kunnen jullie dat eens ter plaatse bekijken?


Op 28-4-2016 schreef Ludo willems:


3,5 sterren