Weverijroute

  • Help jij ons aan een foto van deze fietsroute? Neem dan deel aan onze fotowedstrijd en win een leuke prijs. Meer info.

Langs de route ontdek je de verrassende groene kantjes van een nochtans sterk verstedelijkt gebied ten oosten van Roeselare. Je fietst van het kasteel van Ingelmunster naar het kanaal Roeselare-Leie. In Hulste wenkt de Muizelmolen en in Ooigem bevindt zich het natuurreservaat "Oude Leiearm", het imposante Munckenhof en het charmante kasteel. De terugweg voert langs Kachtem en Emelgem.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Markt van Ingelmunster
Afstand: 41 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Combineer met een weekendje weg bij 1 van onze partners in de buurt van deze fietsroute:

De Peracker

Hotel in Waregem

Hotel Kennedy

Hotel in Kortrijk

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 24-8-2016 schreef freddy joos:


weer een mooie route gefiets alleen jammer dat er af en toe wat zoeken is naar de bewegwijzering maar dat kan ook door het zeer warm weer zijn geweest,het is wel een route dat ik iedereen kan aanraden onlangs heb ik een GPS gekocht van mio voor op mijn fiets maar kan me eens iemand uitleggen hoe ik dat moet doen om te gaan fietsen met fietsknooppunten bedankt bijvoorbaat