Eddy Merckxroute

  • Help jij ons aan een foto van deze fietsroute? Neem dan deel aan onze fotowedstrijd en win een leuke prijs. Meer info.

Deze fietsroute start in Ruien (Kluisbergen). Wielerheld Eddy Merckx won hier zijn laatste wedstrijd. Zoals de naam het laat vermoeden staat de route in het teken van de Ronde van Vlaanderen en worden de oude Kwaremont, de Paterberg, de Kluisberg en de Hotondberg beklommen. De Rampe dalen we af. De hoogteverschillen in het parcours mogen echter geen bezwaar zijn voor de fietsrecreant. Geniet, op een rustige manier, van de prachtige natuur en de vergezichten rondom. Neem een kijkje in het recreatieoord, geniet van het Kluisbos, stap binnen bij een kunstenaar in Kwaremont en proef de landelijke rust in Zulzeke.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Ruienplein, 9690 Kluisbergen
Afstand: 46 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Combineer met een weekendje weg bij 1 van onze partners in de buurt van deze fietsroute:

Aire De Repos B&B

B&B in Zwalm

Moriaanshoofd

Hotel in Mullem

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 10-6-2016 schreef wim kauffman:


Prachtige route , met enkele klassieke klims uit bekende klassiekers ( ronde van vlaanderen etc) Kuitenbijter maar moeite waard Geniet er van