Vlaanderen Fietsland blog

Hier posten we regelmatig nieuws over alles wat met fietsen in Vlaanderen te maken heeft.

Het Vlaanderen Fietsland zomerrapport 2017

Auteur: Sven Nijs (oprichter vlaanderen-fietsland.be)

De zomer van 2017 zit er definitief op. Tijd dus om eens te gaan kijken welke trajecten op het Vlaamse fietsnetwerk het meest gebruikt zijn door recreatieve fietsers. Ik heb enkele cijfers gedistilleerd uit het gebruik van de Vlaanderen Fietsland fietsrouteplanner in de periode van 21 juni 2017 t/m 21 september 2017. Hoe ver fietst de gemiddelde recreatieve fietser en waar doet hij of zij dat vooral?

Lees meer

Zomer 2016: welke regio is het populairst bij fietsers?

Auteur: Sven Nijs (oprichter vlaanderen-fietsland.be)

De zomervakantie zit erop. Tijd om eens te kijken welke regio’s in Vlaanderen deze zomer het meest geliefd zijn onder fietsers. Dat kunnen we netjes bepalen: elke keer wanneer er op vlaanderen-fietsland.be een fietstocht wordt gedownload, registreren we welke knooppunten in de betreffende route zijn opgenomen. Op deze manier kunnen we de populairste knooppunten/plaatsen op fietsgebied in Vlaanderen visueel weergeven. Op deze kaart krijg je een impressie van de populairste plaatsen voor fietsers in Vlaanderen. Onder het kaartje vind je enkele andere leuke bevindingen. De resultaten zijn gebaseerd op alle data die we hebben verzameld vanaf 29 maart 2016 t/m 29 augustus 2016. De cijfers zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen, maar zijn gebaseerd op meer dan 74.000 fietsroutes die vanaf onze website zijn gedownloaded in de aangegeven periode. Een overzicht.

Lees meer

Vlaanderen-fietsland.be in volledig nieuw jasje!

Auteur: Sven Nijs (oprichter vlaanderen-fietsland.be)

We zijn blij te kunnen melden dat we vandaag de nieuwe versie van vlaanderen-fietsland.be kunnen lanceren. De vorige versie stond al enkele jaren online en een aantal updates waren nodig om het systeem performant te houden. Er is heel wat achterliggende functionaliteit verbeterd, maar ook heel wat zichtbare veranderingen zijn toegebracht. We geven hieronder een overzicht van de nieuwe mogelijkheden.

Lees meer