Fietsen in Wallonië en Nederland

Wallonië ligt natuurlijk niet 'over de grens' maar 'over de taalgrens'. Ook in Wallonië is het prachtig fietsen, al raden we je zeker niet aan om ongetraind grote fietstochten in de Ardennen te maken. En Nederland is natuurlijk het fietsland bij uitstek: het is volledig bedekt met fietsknooppunten langs uitstekende fietswegen. Een overzicht.

Fietsroutes in de Ardennen en Wallonië

Fietsen in de Oostkantons

Op 'het dak van België' kan je als fietser, ook als 'ongetrainde' fietsers, zeker terecht. Je hebt er het VeloTour fietsnetwerk (850 km) dat volledig bewegwijzerd is met fietsknooppunten. Ook de Vennbahn is absoluut de moeite waard: het Vennbahn-fietspad is één van de langste fietspaden langs voormalige spoorlijnen in Europa en doet drie landen aan: Duitsland, België en Luxemburg. Alle informatie over fietsen in de Oostkantons vind je op eastbelgium.com.

Fietsnetwerk Picardisch Wallonië

In Henegouwen vind je een fietsnetwerk van maar liefst 1.600 km lang. In deze streek, Picardisch Wallonië genoemd, heeft men in 2014 een uitstekend fietsnetwerk uitgebouwd. Het fietsnetwerk van Picardisch Wallonië is verbonden met de Waalse fietsroutes, de Vlaamse knooppuntnetwerken en de fietsroutes en groene paden van Frankrijk. Sinds 2016 kan je op dit fietsnetwerk routes plannen via onze fietsrouteplanner voor Picardisch Wallonië. Bekijk hier alle informatie.

Fietsen in de Ardennen en de 5 Waalse provincies

Uiteraard zijn de Hoge Venen niet het enige fietsgebied in Wallonië. We geven in onze ogen de beste websites weer waar je heel wat fietsroutes in de provincies Luik, Luxemburg, Namen, Waals-Brabant en Henegouwen vindt:

  1. ToerismeGPS: een initiatief van de 5 Waalse provincies waarop je talrijke fietsroutes door heel de Ardennen en Wallonië vindt. Zeker de moeite waard als je een fiets-uitstap naar de Ardennen plant.
  2. RAVel: overzicht van alle RAVel fietsroutes (routes langs oude spoorwegen) doorheen Wallonië.

Fietsen in Nederland

Nederland Fietsland

Wie graag in Nederland wilt gaan fietsen raden we als startpunt zeker nederlandfietsland.nl aan. Je vindt er themaroutes en je kan routes uitstippelen over het volledige Nederlandse fietsroutenetwerk.