Fietslus rondom Abdij Postel

De oorspronkelijke Miel Ottenroute dateert reeds van mei 1976. Miel Otten was directeur van de Brepolsfabrieken in Turnhout. Hij was een van de pioniers van het fietstoerisme in de Kempen en bovendien een vriend van Postel en zijn abdij. 

Nu, 33 jaar later, heeft de Antwerpse Kempen de route in een totaal nieuw kleedje gestoken waarbij vooral de naamsverandering opvalt. De route is volledig op het knooppuntennetwerk geënt. Met deze route verken je het gebied tussen het kanaal Herentals - Bocholt en de Nederlandse grens. Met als hoofdattractie de abdij van Postel middenin de Kempense bossen. Bovendien kom je in het zuiden van de route langs de Blauwe Kei, het natuurgebied De Maat, Sunparks Kempense Meren, Provinciaal domein Zilvermeer, Ecocentrum De Goren en het Zilverstrand. Reden genoeg om op de fiets te stappen.


Startpunt: Abdij van Postel
Afstand: 38 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 14-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Wie houdt van fietsen langs kanalen en door bossen, kilometers rechtdoor op geasfalteerde weggetjes en fietspaden komt hier aan z'n trekken. Onderweg geen dorp te bespeuren. Ter hoogte van de abdij van Postel en het Zilvermeer heel wat recreatiemogelijkheden.


Op 19-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


mooi en zeker toegankelijk voor elk soort fietser


Overnachten in de buurt

B&B de Hessie

B&B

2300 Turnhout

Meer info

B&B Veado

B&B

2300 Turnhout

Meer info

Vakantiewoning Fossee 5*

Vakantiewoning

3920 Lommel

Meer info

Boshuisje in’t groen

Vakantiewoning

2460 Kasterlee

Meer info