Weilandroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Wuustwezel is met stip een van de plattelandsgemeenten van de Antwerpse Kempen. De fietslus ‘Weilandroute’ vormt daarvan een prima illustratie. Het landschap waardoor je fietst, is er een van uitgestrekte akkers en weilanden, historische hoeven, grazende koeien en grote groenteserres. Aan de einder zie je steeds bossen, veel bossen. En bovenal is er de deugddoende rust van het Kempense platteland. De Weilandroute doorkruist Wuustwezel en deelgemeente Loenhout.

Met dank aan kempen.be.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: kp 92, Bruidsweg - 2990 Wuustwezel
Afstand: 54 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 26-3-2020 schreef een anonieme gebruiker:


Ronduit goede fietsroute van 54 km die wel gevoelig is voor (tegen)wind. Fietspaden zijn er ook heel vaak niet maar wel overal erg rustige wegen dus weinig probleem. De aanwezigheid van grote landbouwvoertuigen is een terechte opmerking. Helaas één mankement in het verloop van de knooppunten hierboven vermeld ; na het tweede '96'-knooppunt dient nog 79 gevolgd te worden waarna 93. In het verloop van alle knooppunten krijgen we dus o.a. de volgorde : 97 - 96 - 96 - 79 - 93 - 93


Op 21-2-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Heerlijke fietsroute tussen moderne landbouwbedrijven en weilanden. Overal prima fietspaden, maar hou wel rekening met landbouwvoertuigen. De route is gemakkelijk te verkorten tussen knooppunt 90 en 93.


Overnachten in de buurt

Caravanpark Siesta

Camping

2275 Wechelderzande

Meer info

b&b kromven

B&B

2330 Merksplas

Meer info

Ferme NeElke

Vakantiewoning

2980 Halle (Zoersel)

Meer info

Loeyakkershof

Vakantiewoning

2960 Brecht

Meer info

De Berk

Hotel

2910 Essen

Meer info