Aardbeienroute

De Hoogstraatse aardbeien gelden als de mooiste en lekkerste van het land. Met een jaarlijkse productie van ruim 25 miljoen kilo vormt Hoogstraten het onbetwiste centrum van de aardbeienteelt. De Aardbeienroute illustreert hoe belangrijk de land- en tuinbouw in deze regio zijn. Ze combineert het historische centrum van Hoogstraten met de fraaie Markvallei en het weidse platteland van de Belgisch-Nederlandse grensstreek. Je fietst langs heel wat serres met aardbeien en aardbeienvelden. Al ooit een portie kraakverse aardbeien uit de automaat gehaald? Dit is je kans! Proef tijdens of na je trip zeker even van de 'Hoogstraatse koninginnen'...

​​​Met dank aan kempen.be.


Startpunt: Sint-Katharinakerk, Jan Van Cuyckstraat - 2320 Hoogstraten
Afstand: 40 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 28-6-2019 schreef Lutgarde Kips:


Prachtige route, al vele malen gefietst . Zeer aangenaam fietsen , leuke stopplaatsjes onderweg Een minpuntje heb dit ook gemeld bij toerisme Hoogstraten, in Meerle opletten als je aan kerk rechts gemeenteplein in draait , eigenaar café heeft daar terras gezet , daar moet je over voetpad rijden , ik zou voor kerk even naar rechts en dan links Gemeenteplein in draaien, verder Hazenweg.


Op 21-5-2018 schreef Kristel Andries:


De route is op dit moment verkort tot 20 km ivm wegwerkzaamheden. Onderweg kom je een automaat tegen waar je verse aardbeien kan kopen en opeten aan een bankje. Absolute meerwaarde aan deze route. Mooie landelijke wegen. In het plaatselijk VVV kantoor kan je een plannetje van de route bekomen, handig als je toch langer wil fietsen. Hier staan wel de knooppunten in de buurt mee op.


Op 1-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie fietsroute door een prachtig landschap. Heerlijk fietsen tussen de moderne landbouwbedrijven, mooie uitzichten, leuke fietspaden en een goede bewegwijzering.


Overnachten in de buurt

Caravanpark Siesta

Camping

2275 Wechelderzande

Meer info

B&B de Hessie

B&B

2300 Turnhout

Meer info

b&b kromven

B&B

2330 Merksplas

Meer info

B&B Veado

B&B

2300 Turnhout

Meer info

Loeyakkershof

Vakantiewoning

2960 Brecht

Meer info