Pallieteren langs de Nete

De fietslus 'Pallieteren langs de Nete' laat je genieten van de natuur en het culturele erfgoed van Lier en omgeving. Het Netestadje bezit een hoog prentkaartgehalte. Ook de regio rond Lier heeft veel moois voor je in petto. Zo ontdek je onder meer een Palladiaanse villa, oude herenhoeves, fraaie kasteeldomeinen en Gestel, een van de mooiste dorpjes van de provincie Antwerpen. Je fietst kilometerslang langs de meanderende Grote en Kleine Nete, omzoomd met roze-rode reuzenbalsemienen. Uiteraard passeer je ook enkele sfeervolle cafés, waar je het werkwoord 'pallieteren' in de praktijk kan zetten...

Met dank aan kempen.be.


Startpunt: Grote Markt (volg richting knooppunt 5) - 2500 Lier
Afstand: 49 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 13-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Gisteren de mooi route gefietst, Op fietsrouteplanner waren we de knooppunten nagegaan en hebben daarom weinig problemen gehad. Na de 88 moet je even de 93 volgen en na de 28 moet je 57 en daarna de 54 volgen zo kom je terug op de juiste knooppunten.


Op 25-9-2017 schreef een anonieme gebruiker:


mooie route...prachtig weer..onderweg een gezellig terrasje. Route gedownload op mijn fiets-gps dus geen problemen met knooppunten.


Op 18-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


wij zijn met heel veel zin begonnen aan de fietstocht maar met een kater thuis gekomen. Vanaf punt 88 klopte de reeks niet meer. En we waren niet alleen. Er stonden een aantal mensen te vloeken en te zoeken. Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt. Helemaal niet leuk. Hopelijk wordt hier in de toekomst hard aan gewerkt om de knooppunten te laten overeenstemmen met de cijfers die op internet zijn weergegeven.


Op 7-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route mazr op sommige plaatsen moeilijk met bordjes onduidelijk heid


Op 7-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route maar op sommige plaatsen moeilijk om bordjes te vlnden


Op 7-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer goed berijdbaar


Op 16-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


na knooppunt 28komt eerst nog knooppunt54 en dan pas 30 en bij knooppunt 76staat niet juist aangegeven waar ze stoptom dan naar 25 te gaan maar het is een heel mooie route


Op 14-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


een top route, weinig verkeer, mooie natuur


Op 1-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route. 4,5 sterren waard. Ware het niet dat er nogal wat knooppunten recent aangepast werden. Het plannetje hierboven op vandaag (1/6/2017) klopt niet helemaal meer. De brochure is voorlopig ook niet verkrijgbaar op het bureau van toerisme in Lier. Is in herwerking vanwege aanpassing van de knooppunten. Daardoor ook wat (drank- en eet-)stops gemist en weinig of geen informatie over de bezienswaardigheden tijdens de route. Maar, zoals gezegd, prachtige route, meanderend langs de Grote, Kleine en andere Netes.


Op 8-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


prachtige route voor mij zeker 4 en een halve ster


Op 5-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Wij hebben die route al veel gefietst . Een echte aanrader .


Overnachten in de buurt

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

Caravanpark Siesta

Camping

2275 Wechelderzande

Meer info

Domein de Schuur

Camping

2200 Noorderwijk

Meer info

Ferme NeElke

Vakantiewoning

2980 Halle (Zoersel)

Meer info