Kastelenroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Je fietst vanuit het provinciedomein Tillegembos naar het Merkemveld te Zedelgem. Daarna kom je langs Oostkamp met de kastelen Pecsteen, Raepenburgh en Lakebos. Via Wingene, het aloude Vrijgeweed en het bekoorlijke landschap van de "Verloren Cost" in Torhout kom je aan de oude spoorlijn Oostende-Torhout. Je fietst terug door het provinciedomein d'Aertrycke, de bossen van het Vloetemveld en de Brugse stedelijke kasteelparken Tudor en Beisbroek.

Met dank aan Westtoer.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: Kasteel Tillegem, Tillegemstraat 81 - 8200 Sint-Michiels
Afstand: 48 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 3-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


mooie route maar de km kloppen niet maar ja moeten we daar over klagen het was prachtig


Op 8-10-2017 schreef een anonieme gebruiker:


deze route al verschillende malen gedaan, prachtige route, goed bewegwijzerd en afwisselend rijden; ups and downs, grind,bos,woonwijk...café waar je kan een spelletje petanque kan spelen en wat drinken, kortom een aanrader.


Op 1-12-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route , maar over de afstand ervan bestaat twijfel. Goed bewegwijzerd, maar echt veel kastelen kom je niet tegen.


Op 18-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


De route loopt langs veel landelijke wegen wat goed is om te rijden maar op sommige plaatsen in de bossen heb je redelijk wat grint en kasseien om op te rijden aan in de regio Zedelgem.De bewegwijzering is zeer goed aangeduid en je kunt iets drinken in Tillegembos, het centrum van Ruddervoorde maar ook in het begin van de Vlasbloemstraat is er een landelijk geimproviseerd cafeetje waar ge lekker hoeveijs kunt likken en iets drinken alsook op de grens van Ruddervoorde en Zwevezele is er een landelijk cafeetje en natuurlijk zijn er nog verschillende langs de route.


Op 19-6-2016 schreef een anonieme gebruiker:


-Bij het vertrekken aan Tillegem bos viel het ons meteen op dat de eerste wegwijzer 56 km aangaf, we hebben de route volledig afgelegd en kwamen uit op iets meer dan 49 km, -De route is héél goed bewegwijzerd, -Kastelen (5 tal) kom je tegen in de eerste en laatste 10 km, tussen door bossen en landwegen, -héél weinig gelegenheden voor een terrasje, enkel in Ruddervoorde kom je in een centrum, het is dus aangeraden iets te eten en drinken mee te hebben, Aan Tillegem bos is er ook een tea-room, Leuke tocht, maar we hadden toch gehoopt iets mee kastelen te zien.


Overnachten in de buurt

Polderlicht

B&B

8370 Uitkerke

Meer info

Floreal Blankenberge

Hotel

8370 Blankenberge

Meer info

B&B Yaca

B&B

8420 De Haan

Meer info

Hotel Velotel

Hotel

8000 Brugge

Meer info