Groene Gordel Brugge

De Groene Gordel Brugge fietsroute laat je kennismaken met de gevarieerde omgeving rondom de Werelderfgoedstad Brugge. De 53 km-lange tocht biedt een veelzijdige mix van bossen, kasteelparken, open landschappen met akkers en weiden, loodrechte kanalen en pittoreske dorpjes. Ontdek ook de vele historische bezienswaardigheden zoals het Fort van Beieren, de Abdij van Male en het kasteel Tillegem. Picknickplaatsen, speelzones en natuurrijke plekjes maken van de Groene Gordel Brugge een absolute topper!

Ga van start aan één van de startplaatsen in Steenbrugge (Baron Ruzettelaan), Damme (Oude Sluissedijk), Varsenare (Hof van Straeten) en Oostkamp (Siemenslaan 1) of bij de domeinen Tillegem en Ryckevelde. Je bereikt de route vanuit de binnenstad via de aanlooproute langs het Kanaal Gent-Oostende.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: kp 69 - Parking Park & Ride in Steenbrugge
Afstand: 52 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 1-9-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route met goed berijdbare paden . Knooppunten goed aangeduid . Mooie natuur , veel variatie van zowel water als bebossing . Ook lekker gegeten bij Du Phare . Een echte aanrader om er eens een dag op uit te trekken .


Op 18-11-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route met ongelooflijk mooie herfstkleuren nu. Zeer afwisselend met vele prachtige kastelen, langs mooie natuurwegen en waterlopen. We hebben even de route verlaten om naar de markt van Brugge te rijden. Een volledige dag is wel aan te raden om er ten volle van te genieten. Echt een aanrader.


Op 21-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Een fantastische route langs kastelen, velden, waterwegen en windmolens. Eet- en drankgelegenheden onderweg, prima aangeduid, we hadden een dag vol plezier.


Op 19-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Fantastische route ! Een échte aanrader. Ik ben zelf van Brugge en heb wegen ontdekt die ik niet eerder had gezien ! … en klagen dat je aantal meters langs de E40 moet rijden is ten zeerste ongepast.


Op 8-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Hoe kan ik deze route plus knooppunten printen ik vind hier nergens een link naar.


Op 8-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie fietstocht, natuur, cultuur, terrasjes om te eten en te drinken, banken en bermen om te picknicken..... PRACHTIG! zowel bos als kastelen! een echte aanrader!!


Op 18-2-2018 schreef een anonieme gebruiker:


een zeer aangename en mooie route. goed bewijzerd en mooie baantjes in alle rust .je ziet een mooi stuk natuur en bos, weinig verkeer langs de baan ,een aanrader


Op 22-10-2017 schreef een anonieme gebruiker:


prachtige rondrit in het Brugse ommeland


Op 18-10-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Super prachtige route, een aanrader, groene gordel is zeker een waardige naam. Dank jullie wel stad BRUGGE........


Op 28-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Afwisselend, zeer mooi, natuur, cultuur, terrasjes om te eten en te drinken, banken en bermen om te picknicken..... PRACHTIG! Eerder een dag uitstap als je ook nog eens wil wandelen door de parken en domeinen of een kasteel wil bezoeken. Een aanrader!


Op 15-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Fantastische route ! Niet onbelangrijk, zeer goed te volgen knooppunten !


Op 14-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie, gevarieerde route. Geen gebrek aan terrasjes waar men zowel iets kan eten of drinken. Voor elk soort fietser wat.


Op 21-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


voor ons was het een mooie route. En zeker geen kritiek geven dat je moet rijden langs de autostrade, och voor die luttele 300 à 500 m. Er is veel variatie. We hoorden zelfs veel vogeltjes fluiten in het bos. een aanrader!


Op 16-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Dit was een van de lelijkste fietsroutes die we ooit gedaan hebben ! Het eerste stuk om uit Brugge te fietsen gaat door woonwijken .... Dan komt er een zeeeeer lang stuk dat je fietst met de autosnelweg vlakbij... vergeet rust !!!! Je fietst van punt 13 tot ongeveer 68 met het lawaai van de autosnelweg op de achtergrond. Het andere deel van het traject is wel mooi . (het stuk richting Damme) . Eigenlijk is de helft van de tocht miserabel . Spijtig !


Op 5-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route


Op 30-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


het hele parcours is aan absolute aanraden, heel erg van genoten bosrijk , mooie landschappen en je kunt langs de route geregeld je dorst lessen of hapje eten; top!


Overnachten in de buurt

Polderlicht

B&B

8370 Uitkerke

Meer info

Nelson's Hotel

Hotel

8300 Knokke

Meer info

Floreal Blankenberge

Hotel

8370 Blankenberge

Meer info

B&B Yaca

B&B

8420 De Haan

Meer info