Wastineroute

Je verkent de zachtglooiende streek ten noordwesten van Tielt. Ooit was dit een uitgestrekt bos- en heidegebied, verdeeld in 'velden' of 'wastines'. Je fietst via Koolskamp naar Lichtervelde, met zijn historische Huywynschbossen. Via het aloude Heerenveld en het middeleeuwse Vrijgeweed kom je in Wingene. De terugweg loopt o.m. langs de Lakebossen en de Munckebossen.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Dorpsplein van Egem
Afstand: 50 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 24-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Weinig schaduw en aangename rustpunten, Ook zijn er veel oversteekplaatsen van drukkere wegen...


Op 17-8-2019 schreef Patrick Dezillie:


Zeer mooie route. De streek kende ik wel maar dat het eigenlijke binnenland weg van de grote wegen zo mooi en lieflijk is wist ik niet. De peters of meters die verantwoordelijk zijn voor de route moeten bij een kontrolebeurt doorgeven aan Westtoer dat een aantal bordjes moeten vervangen worden wegens niet goed meer leesbaar. De route zelf is een echte aanrader. Onbekend maakt onbemind.


Op 10-10-2018 schreef José Decleir:


Deed gisteren (onverwacht gezien ik van plan was de bataviaroute vanuit Tielt te rijden die echter afgelast was wegens sluiting lokaal)) deze route : is zeker een aanrader ! Gestart halfweg baan Tielt-Wingene (aan frituur) en had bij aankomst 59 km. Zeer mooi en af en toe een hellingske erbij... tof ! Let op : hier en daar bordjes niet goed zichtbaar (2-3 keer teruggekeerd bij twijfel...)


Op 12-8-2018 schreef Koen Deseure:


-Heel mooi, landelijk en afwisselende fietsrit van 50 km. -Bijna de ganse route op heel rustige wegen met slechts enkele dorpskernen - 👍🏻


Op 12-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Vandaag deze mooie landelijke fietsroute gereden. Ingepikt ter hoogte van Roeselare-Beveren zodat de route voor ons ongeveer 55 km was. Pitstop op terrasje van "de Landsman", leuke tocht !


Op 1-12-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Wekelijks rij ik deze route enkele keren als trainingsrondje, goed aangeduidt en meestal rustige wegen 👍🏻


Op 23-3-2017 schreef een anonieme gebruiker:


schoon tochtje, enkele slechte stukken doordat de boeren de straat niet kuisen nadat ze gepasseerd zijn.


Overnachten in de buurt