Koude Keukenroute

Dit is een mooie fietsroute in de omgeving van het mooie Brugge. Je fietst langs mooie kanaaltjes. Aan het kanaal Plassendale - Nieuwpoort steek je de grote baan over en fiets je rechtdoor langs een vrijliggend verhard fietspad tot aan de Chargebeuze. Je fietst richting Tillegem kasteel en bos, in het bos kun je even halt houden aan de Trutselaar, ideale plaats om te genieten van het heerlijke terras midden het bos. 

Het groen blijft dicht in het gezelschap tot we de Lac van Loppem bereiken, we fietsen rond de Lac via rustige wegen richting Beisbroek. Varsenare heeft deze route ook in petto. Verder kom je in Jabbeke om zo verder te fietsen richting Zerkegem, de route gaat nu afwisselend langs verharde en onverharde wegen tot je de Roksemput bereikt. 

Hierna fiets je langs de historische Romaanse kerk van Ettelgem om zo even verder terug in Oudenburg toe te komen na een mooie en aangename fietstocht.


Startpunt: kp 62, Mariastraat 44 - 8460 Oudenburg
Afstand: 49 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 1-5-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Aan knooppunt 21 wordt je naar knooppunt 65 gestuurd door niet meer langs het kanaal Brugge-Oostende te fietsen. Dan kom je aan knooppunt 65 waar je kan kiezen om naar 45 of 81 te fietsen. Wellicht is 65 (langs het kanaal op de kaart) vervangen door een ander nummer.


Op 1-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie en rustige route, ideaal voor op zeer zonnige dagen wegens vele lommerpaden. Opgepast in St. Andries waar op de Gistelse Steenweg de afslag naar punt 57 ontbreekt. Op regenachtige dagen mogelijk minder ideaal omdat er af en toe onverharde paden zijn.


Op 9-10-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Al 2 keer deze route gefietst echt de moeite waard om te doen, door het bos en langs het water. We gaan ze zeker nog eens fietsen met vrienden!


Op 17-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


vandaag deze route gefietst,heel mooie route,met veel afwisseling,en af een toe een stop,we gaan deze route nog fietsen


Overnachten in de buurt

Polderlicht

B&B

8370 Uitkerke

Meer info

Floreal Blankenberge

Hotel

8370 Blankenberge

Meer info

B&B Yaca

B&B

8420 De Haan

Meer info

Hotel Velotel

Hotel

8000 Brugge

Meer info