Leiestreekroute

Ontdek de mooiste hoekjes van de Leiestreek tussen Gent en Deinze, in een landschap dat talloze kunstenaars inspireerde. Bekijk hun werken in de musea langs de route. Fiets door pittoreske dorpjes zoals Deurle en Sint-Martens-Latem. Bezoek het prachtige kasteel Ooidonk. Er zijn 2 mogelijke vertrekpunten: het Sport- en recreatiepark Blaarmeersen in Gent en het centrum van Deinze.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Parking Watersportbaan (Blaarmeersen) - Zuiderlaan in Gent
Afstand: 51 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 15-7-2018 schreef Jan Priem:


Prachtige route met zeer veel afwisseling, veel langs het water, mooie gebouwen, pittoreske dorpjes. Het veer werkte ook niet, gewoon de Leie enkele kilometers verder gevolgd, aan de brug de oversteek gemaakt en zo terug naar Afsnee.


Op 19-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Heel erg afwisselende lieflijke route!


Op 28-12-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie rit! Enkel rit een beetje dienen in te korten wegens geen veer aan Afsnee. Maar veel leuke wegen!


Op 18-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


De verwachting is groot dat als je deze route neemt iets van de Leie ziet. Dat valt echter sterk tegen tgv van de private oevers. Een paar mooie plekken, voor de rest vooral een villa-streek route.


Op 25-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie omgeving maar je kan er maar weinig van genieten door de vele auto's langs de route. Echt geen aanrader!


Op 19-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Gisteren nog iets belangrijks vergeten te melden. Tenzij het aan mijn GPS-toestel ligt ondervond ik heel wat problemen m.b.t. de te volgen route die via de GPS soms heel tegenstrijdige richtingen aangaf t.o.v. de bewegwijzering. De bewegwijzering is trouwens correct aangegeven al is men wel wat zuinig omgesprongen met de bordjes. Er wordt bij deze route van uit gegaan dat als er geen bordje staat men gewoon rechtdoor moet rijden. Dat is soms verwarrend en schept onzekerheid omdat ge als fietser dan denkt een bordje niet gezien te hebben.


Op 18-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Deze route vandaag 18/07/2016 samen met mijn vrouw gereden, bij schitterend weer. Meer dan de helft sterren kunnen wij deze route niet geven. Veel te veel kassei- en grindwegen waarvan we op vele plaatsen blij mochten zijn dat de wegen er kurkdroog bij lagen. Veel niet alleen slecht onderhouden maar op sommige momenten zelfs zeer verkeersonveilige fietspaden. Een fietsroute kan ons inziens zonder nostalgie naar - en het bijhorende ongemak van - kasseien. De staat van de fietspaden weerhielden er ons te vaak van te kunnen genieten van de omgeving omwille van de focus waar we onze fiets veilig moesten gidsen.


Op 16-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


een zeer prachte route veel degen oom te zien


Overnachten in de buurt