Terrasjesroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Aan Café Oude 3-Leien (tss. KP 57 en 62), in de wijk Assels, is het ‘s zomers drummen voor een plaatsje. Het piepkleine terras biedt een prachtig uitzicht op de bootjes die hier van 3 kanten komen aangevaren. Tegenover de Sint-Bavokerk van Vinderhoute (KP 54) vind je Den Witten Uil, een gezellige oude herberg die hier al stond in de 16de eeuw. Toen heette hij nog In de zwaene, zoals het gevelopschrift vertelt. Hier geniet je van een 30-tal bieren, waaronder Augustijn en De Koninck van ‘t vat. 

Geen terrasje maar wel een andere plek waar je als liefhebber van speciaalbieren wel even zoet bent: drankenspeciaalzaak De Hopduvel (nabij KP4), aan Coupure links. Van speciale kriekbieren over beperkte edities tot het nieuwste bier uit de VS: de variëteit is verbazingwekkend. In het ‘lichtbruine’ eetcafé De Walrus (KP 4) schenken ze naast speciale rums, gins en een hele resem biosappen ook Choufkes van ‘t vat en biobieren. Mét zonnig terras (als het weer meezit). Met de kinderen op fietstocht? De Waterkant aan de Blaarmeersen (KP 52) heeft een grote speeltuin net naast de deur, én een zonneterras!

​Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: kp 4, Jozef Plateaustraat - 9000 Gent
Afstand: 23 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 31-7-2019 schreef Afian A.A. Stornebrink:


Leuke route, je komt buiten Gent en in de stad Gent zelf, het Veermans Afsnee is leuk, Dongen leuk dorp, goed te doen!


Op 15-5-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Inderdaad een paar lange saaie stukken maar al bij al mooi. De afstand is wel langer dan 23km, gaat naar de 33 toe.


Op 2-9-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route,een aanrader


Op 31-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer aangename fietstocht. Sommige bordjes zijn door de zon verschenen.


Op 20-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


gezellig langs het water fietsen .heerlijk maar de knooppunten kloppen niet. we waren nog maar pas vertrokken maar aan bordje 63 zaten we al vast. nergens een bordje te bespeuren. hebben dan maar de gps op onze smartphone gebruikt. dit mag toch eens nagekeken worden.


Op 9-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie rustige route in de natuur en toch zo dicht bij de stad. Heel aangename tocht met een gezellig terrasje langs de Dijkweg in Drongen.


Op 18-12-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooie route, gedaan op een koude maar zonnige winterdag. Toffe afstand om te combineren met wat shopping in centrum Gent. Wel noteren dat het veer in Afsnee, waar je op deze route gebruik van moet maken, niet vaart op weekdagen in de winter. (Details hier: http://www.kvns.be/vvveren-veerdiensten-in-het-leieland/) We hebben dus een omwegje moeten maken.


Op 16-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


INTERESSANTE ROUTE


Op 22-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route, als zwangere vrouw van 7 maanden zeer doenbaar! Echt super!


Op 10-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


de delen langs de leie waren heel mooi, prachtig en rustig, eens dat dit voorbij was, werd het maar saai, veel grote wegen , lange stukken . Wij rijden liever de wegen van het eerste gedeelte.