Markroute

Deze route dankt zijn naam aan de beek De Mark (Marcq) die uitmondt in de Dender. Het landschap is er zacht glooiend met enkele hellingen. Vertrekpunt is de kerk van Galmaarden die zich bevindt in de zuidwestelijke hoek van het Pajottenland. In 1977 fusioneerde Galmaarden met de aangrenzende gemeenten Tollembeek en Vollezele tot het huidige Galmaarden. Eenmaal uit Galmaarden steken we de grens met Oost-Vlaanderen over en rijden we door het dorpje Viane. Op weg naar Sint-Pieters-Kapelle flirten we met de Henegouwse provinciegrens en via Herne en Tollembeek fietsen we terug naar Galmaarden.

Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Sint Pieterskerk, Marktplein - 1570 Galmaarden 1, 1570 Galmaarden
Afstand: 45 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 4-11-2019 schreef Martine NEIRINCKX:


Een aanrader, prachtig landschap en mooie wegen. Het was een supertocht . Best drinken meenemen want het is droog onderweg.


Op 15-9-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Bepijling mag eens herbekeken/vernieuwd worden. Niet overal duidelijk. Op het eind wat veel 'toerkes' Wel heel mooie omgeving.


Op 25-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route maar niet te rijden zonder gps. Er ontbreken tal van bordjes. Met gps echter een supertocht. Heuvelend soms pittig maar voor een geoefende fietser en zeker met een e-bike zeker te doen. Niet veel drankgelegendheden onderweg dus best ook wat vloeibaar proviand meenemen. Af en toe eens half houden om de omgeving te overschouwen is een aanrader.


Op 11-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Inderdaad, zoals een vorige fietser aangaf, een heel mooie fietsroute, licht glooiend over rustige wegen. Bewegwijzering aan de afdaling vd congoberg is er niet meer. Juist dat borden Borden eens gereinigd zouden moeten worden. Gr, ldh


Op 9-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


heel mooie fietsroute ,om het fietsjaar in te zetten ,rustige wegen ideaal . één min puntje de bordjes zijn niet duidelijk , zouden eens moeten gereinigd worden ....... met de GPX was OK Groetjes José PS ; zal nog drie foto's bij voegen


Overnachten in de buurt

Bio Boerderij De Kollebloem

B&B

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

Eyndevelde vakantiewoningen

Vakantiewoning

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info

b&b De Boskouter

B&B

9506 Zandbergen

Meer info

Het Logiement

B&B

9570 Sint-Maria-Lierde

Meer info