Molenbeekroute

Deze route heeft de brouwerij en het kasteeldomein 'Diepensteyn' - waar het Brabantse trekpaard wordt gefokt - als centrale punten. De route voert je doorheen de vallei van de Molenbeek. Vanaf haar bron in Zellik, tot waar ze de grens met de provincie Antwerpen overschrijdt, schuurt deze beek een breed dal uit midden de kouters, dwars door een prachtig stukje Groene Gordel, bedekt met malse weiden en vruchtbare akkers. Kasteel Drietoren, het Kashof, het Groenhof en de Herbodinnemolen, de Marselaermolen en het 19de-eeuwse Robbroekhof liggen langsheen je weg.

Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Het Leireken, Brouwerijstraat 29 - 1840 Steenhuffel 1, 1840 Londerzeel
Afstand: 33 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 21-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Plezante, rustige route.


Op 5-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie vlakke route met vertrekpunt aan Leireken in Steenhuffel. (Parkeervoorziening wagen aanwezig). De route loopt langs rustige wegen langs akkers, bossen en plaatsjes met een geschiedenis. Brouwerij Palm en Leireken zijn er een paar van. Men kruist ook een paar andere fietsroutes en ook een paar aspergevelden. Geen moeilijke route en ideaal om met de kinderen te doen.


Overnachten in de buurt

B&B De Fontein

Vakantiewoning

9140 Tielrode

Meer info

B&B BAZ

B&B

9150 Bazel

Meer info

Thermae Grimbergen

Hotel

1850 Grimbergen

Meer info