Boerenkrijgroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

De Boerenkrijgroute slingert door de meest noordwestelijke hoek van het Pajottenland: door Affligem, Roosdaal, Ternat en Liedekerke. Eventjes volgt zij de Dender op de grens met Oost-Vlaanderen. Het landschap daagt uit om te klimmen en te dalen, om de Dendervallei en het Pajottenland te overschouwen en om de talrijke getuigen van een rijk en roemrucht verleden te bewonderen. Landhuizen, kastelen, de abdij van Affligem, gesloten hoeves, water- en windmolens, een grot, het geboortehuis van Pol De Mont, kerken en brouwerijen vertellen alle stukjes geschiedenis.

Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Zwembad Heuvelkouter, Sportlaan 5 - 1770 Liedekerke 1, 1770 Liedekerke
Afstand: 45 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 28-8-2017 schreef Andre Verhulst:


Langs welke weg rij ik beste met de fiets van Ternat naar Halle centrum?


Op 14-8-2017 schreef Bart Neckebroeck:


Hoi Deze route klopt niet meer. De overweg over de autostrade aan de meerstraat is er niet meer. dus de gpu is niet correct


Op 2-6-2017 schreef An Sierens:


Vandaag de boerenkrijgroute gefietst in combinatie met de valleitjesroute. Als je even op voorhand de kaarten bekijkt kan je zonder veel afwijken van de ene route naar de andere en dan terug de eerste afwerken. Wij hebben wel een bordje gemist en daardoor van de Boerenkrijgroute een route van 60 km ipv van 45 km gefietst. Ook dikwijls dwars door de weiden en velden gefietst wat niet zo ideaal is voor een fiets met fijne bandjes maar gelukkig niet plat gevallen. Verder mooie route maar iets drukker van auto's dan de valleitjesroute.


Op 15-11-2016 schreef Rudy Veirman:


Prachtige rit, mooie vergezichten, aangename wegen waarvan slechts een 5% onverhard. Een aanrader!


Op 3-11-2016 schreef Pieter Van de Velde:


Hiervan heb ik ZO genoten ! Ik wist niet dat er zoveel mooie plekjes in eigen streek waren dat ik nog niet gezien had. Top !


Overnachten in de buurt

Trekkershutten Huizingen

Vakantiewoning

1654 Huizingen

Meer info