Boerenkrijgroute

De Boerenkrijgroute slingert door de meest noordwestelijke hoek van het Pajottenland: door Affligem, Roosdaal, Ternat en Liedekerke. Eventjes volgt zij de Dender op de grens met Oost-Vlaanderen. Het landschap daagt uit om te klimmen en te dalen, om de Dendervallei en het Pajottenland te overschouwen en om de talrijke getuigen van een rijk en roemrucht verleden te bewonderen. Landhuizen, kastelen, de abdij van Affligem, gesloten hoeves, water- en windmolens, een grot, het geboortehuis van Pol De Mont, kerken en brouwerijen vertellen alle stukjes geschiedenis.

Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Zwembad Heuvelkouter, Sportlaan 5 - 1770 Liedekerke 1, 1770 Liedekerke
Afstand: 45 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 12-5-2019 schreef dirk van gaver:


Slecht bewegwijzerd. Vaak verkeerd gereden. Veel onverharde stukken.


Op 29-3-2019 schreef HANS VERBOUW:


Wat een heerlijke streek om door te fietsen... We hebben volop genoten van de route . Af en toe ontbreekt er wel een bordje ( of hebben we het niet gezien ) . We hadden de route op onze gps staan , maar soms stuurden de bordjes ons een andere richting uit , meestal langs een veiliger en rustiger weggetje . Het is een pluspunt dat je je wagen gratis kan parkeren aan de sporthal .


Op 13-9-2018 schreef Jean-Pierre Pardaens:


Mooie route, spijtig dat de plaatjes met de bewegwijzering op verscheidene plaatsen verwarrend zijn of ontbreken en dan is het zoeken zonder de GPS


Op 13-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


A diversion has been put in place to bypass the motorway so the route is feasable again. However, I find it less interesting than several other paths, as it passes through build-up areas and traffic.


Op 2-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


zoals reeds gezegd door BART op 14-08-2017 de brug over de autostrade is afgebroken. Lombeekstraat richting Meerstraat.


Op 28-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Langs welke weg rij ik beste met de fiets van Ternat naar Halle centrum?


Op 14-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Hoi Deze route klopt niet meer. De overweg over de autostrade aan de meerstraat is er niet meer. dus de gpu is niet correct


Op 2-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Vandaag de boerenkrijgroute gefietst in combinatie met de valleitjesroute. Als je even op voorhand de kaarten bekijkt kan je zonder veel afwijken van de ene route naar de andere en dan terug de eerste afwerken. Wij hebben wel een bordje gemist en daardoor van de Boerenkrijgroute een route van 60 km ipv van 45 km gefietst. Ook dikwijls dwars door de weiden en velden gefietst wat niet zo ideaal is voor een fiets met fijne bandjes maar gelukkig niet plat gevallen. Verder mooie route maar iets drukker van auto's dan de valleitjesroute.


Op 15-11-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige rit, mooie vergezichten, aangename wegen waarvan slechts een 5% onverhard. Een aanrader!


Op 3-11-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Hiervan heb ik ZO genoten ! Ik wist niet dat er zoveel mooie plekjes in eigen streek waren dat ik nog niet gezien had. Top !


Overnachten in de buurt

Bio Boerderij De Kollebloem

B&B

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

Eyndevelde vakantiewoningen

Vakantiewoning

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info

b&b De Boskouter

B&B

9506 Zandbergen

Meer info