Herman Teirlinckroute

Het Herman Teirlinckhuis op de Uwenberg is de villa die tusen 1936 en 1966 door de bekende auteur bewoond werd. Je fietst van Halle naar de gemeenten Beersel en Sint-Genesius-Rode. Hier wordt de vlakte van de Zennevallei en het kanaal Brussel-Charleroi afgewisseld met de heuvels van het Hallerbos en het golvend parcours rond de Alsemberg. Tussen Lot en Lembeek fiets je over het jaagpad van het kanaal.

​Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Stationsplein - 1500 Halle 1, 1500 Halle
Afstand: 36 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 14-8-2018 schreef Veerle Guns:


Met momenten is dit een pittige route. Sommige stukken zijn ook niet aangenaam om te rijden, te veel verkeer en slechte wegen. Maar over het algemeen toch de moeite waard!


Op 25-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Welkom in het heuvelachtig landschap waar kuitenbijters van de partij zijn. De eerste helft van de route is het meest lastig. Deze route is niet geschikt voor kleine kinderen. Fietsen langs een diepe beek op een smal weggetje en een lange schuine weg in betonblokken met prikkeldraad langs beide zijden. Op een gegeven moment in de Sint-Laureinsborreweg moet u door een heel smal slecht weggetje. Met de fiets te doen maar niet met een aanhangwagentje voor kleine kinderen. Toch heeft deze route alles om naar uit te kijken. Bezoek het Kasteel van Beersel en de Papiermolen Herisem in Dworp.


Overnachten in de buurt

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info

B&B Hippo-Droom

B&B

1560 Hoeilaart

Meer info

Trekkershutten Huizingen

Vakantiewoning

1654 Huizingen

Meer info