Land van Asseroute

Een gevarieerde fietsroute doorheen Asse, Brussegem, Kobbegem, Asbeek, Essene. Je rijdt via Asbeek zigzaggend Essene binnen. Langs de Hogeweg en Assestraat (Essene) kom je aan de O.LV.-kerk, langs het Ankerhof rijd je verder de Eksterenberg op. 

De gemeente Asse is gelegen aan de rand van het Pajottenland, nog net aanleunend bij de Faluintjesstreek en uitdeinend naar Brussel toe. Asse is echt niet landelijk meer en ook niet echt verstedelijkt. Wellicht ligt de charme van wat Asse te bieden heeft precies in deze grote verscheidenheid.

Aan beide zijden van de verkeersader Brussel-Aalst-Dendermonde liggen nog zoveel mooie plekjes die echt de moeite waard zijn.

​Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Gemeenteplein - 1730 Asse 1, 1730 Asse
Afstand: 40 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 15-7-2018 schreef Luk Willems:


en ter info: (omdat Vlaams Brabant het de moeite niet vindt dit te melden) de foto's komen uit mijn toestel.


Op 15-7-2018 schreef Willems Luk:


Deze lus is GEEN fietsknooproute. De aanwijzingen zijn correct en de gpx-gdb track (ten minste de mijne) is tot op 2 meter na juist. Onderschat de hellingen niet, kort maar hevig. En enkele kasseistroken à la Parijs-Roubaix. Landschappelijk erg gevarieerd en vaak mooi: hoe minder huizen, hoe mooier. Goeie rondetijden met toerfiets tss 1u30 en 2 uur. Wat met renfiets? Iig: een goeie oefenrit.


Op 24-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Wij hebben de fietsroute heel leuk gevonden. En alle borden waren aanwezig. Deze route gereden op woensdag avond 19 juli en hier thuis vertrokken om 20 u.


Op 22-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Aan het vertrekpunt zie je genoeg borden maar eens je de volgende moet vinden hangt er niks meer, onderweg hetzelfde, telkens in het centum van een gemeente/dorp. De gps file is ook niet te volgen, stuurt je op verkeerde paden. Neen, deze rit kan je beter met knooppunten volgen.


Op 30-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Leuke route. Veel in het groen maar toch wel enkele bergjes te beklimmen. Zowel voor mensen die een intensieve fietstocht wensen te maken als voor een plezier tochtje op een zondagnamiddag. Vergeet zeker niet om op de markt van Asse de batterijen even op te laden. :-)


Op 3-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie en afwisselende route langs landelijke wegen. Onderweg liggen enkele (pittige) hellingen. Zeker de moeite.


Overnachten in de buurt

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info

Thermae Boetfort

Hotel

1820 Steenokkerzeel

Meer info