Zoniënwoudroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

De route loopt door de groene long aan de rand van Brussel, het stukje Groene Gordel, gevormd door het Zoniënwoud, het Kapucijnenbos en de warande van Tervuren. Onderweg moet je zeker aandacht hebben voor de kapel van Welriekende en voor de Sint-Hubertuskapel in Tervuren. Hier staat ook het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, in een prachtig park, waar de route dwars doorheen loopt.

​Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: Station Groenendaal, Groenendaalsesteenweg - 1560 Hoeilaart 1, 1560 Hoeilaart
Afstand: 50 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 28-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Hele mooie fietstocht, grotendeels door bosgebied. Ideaal voor een hete zomerdag, wanneer het elders te warm is. Er is totaal geen bewegwijzering. GPS is onontbeerlijk. Ik reed de route met een koersfiets. Dat ging, maar er zijn wel veel stukken met grind, of harde bosgrond. Bij nat weer wellicht meer risico op lek rijden.


Op 20-11-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Schitterende route!!! Intense boservaring, en het verstedelijkte gebied ernaast via prachtige achterafweggetjes. Het wegdek is doorgaand goed genoeg dat je rondom kan kijken zonder op putten en andere valkuilen te moeten letten; zelfs na een zware regendag is er nauwelijks modderploeteren bij. Een toerfiets kan dit perfect aan. Enige conditie is wel geen luxe. Je moet hem wel rijden met GPS toeverlaat, anders is het constant kaartpuzzelen. Ter hoogte van het echt mountainbikepaadje (het enige) parallel met de Drève de la Sapinière loopt het fout.


Op 22-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Bordjes met zonienwoudroute zijn niet te vinden, enkel bewegwijzering van gordelroute 100 km, dan maar de druivenroude van 40km gedaan, heel mooi


Overnachten in de buurt

B&B 52

B&B

3010 Kessel-Lo

Meer info

Thermae Boetfort

Hotel

1820 Steenokkerzeel

Meer info

B&B Hippo-Droom

B&B

1560 Hoeilaart

Meer info