Kanaalroute

In totaal fiets je 12 km langs het water. Onmiddellijk na je vertrek in Grimbergen word je ondergedompeld in de idyllische knotwilgenoevers van de Maalbeek met zijn oude watermolens. Je maakt kennis met het Broekland, een nat en laaggelegen gebied dat aansluit op de Rupelvallei. Het finale gedeelte tussen Vilvoorde en Grimbergen is met het domein Drie Fonteinen en het Tangebeekbos landschappellijk de moeite waard.

​Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Grote Markt - 1800 Vilvoorde
Afstand: 39 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 15-10-2018 schreef Ted Woestenborghs:


Aangenaam fietsen in Grimbergen en omgeving


Op 31-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


De bordjes kloppen niet helemaal met het kaartje op deze website, maar dat is geen probleem: je kan de route perfect volgen zonder kaartje, de bordjes in de straten zijn duidelijk. Route langs rustige, vaak groene wegen. Ook wat natuurgebieden onderweg. Over het algemeen zeer vlak, enkel in het domein 3 fonteinen zeer steil kort stuk, en een heuvelrug van 10% in Grimbergen. Vaak wegen waar je naast elkaar kan fietsen. Voldoende mooie rustplekjes onderweg. Enjoy!


Op 2-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


deze website is mega leuk (sarcastisch)


Overnachten in de buurt

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

Thermae Boetfort

Hotel

1820 Steenokkerzeel

Meer info

Thermae Grimbergen

Hotel

1850 Grimbergen

Meer info