Gordelroute

Permanent bewegwijzerde fietsroute in de Groene Gordel rond Brussel die gebaseerd is op het parcours van het succesevenement "De Gordel". De 100 km - lange route loopt langs Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Meise, Grimbergen, Zaventem en Tervuren. Er kan overal ingepikt worden. Het parcours loopt voornamelijk over beton- of asfaltwegen, maar ook enkele veldwegjes en onverharde stukjes. De route is meestal vlak met enkele lichte hellingen.

​Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Sint-Martinuskerk, Kerkplein 1 - 1930 Zaventem 1, 1930 Zaventem
Afstand: 100 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 6-9-2019 schreef een anonieme gebruiker:


De route helemaal gefiets een paar jaar geledent; het stuk tussen Tervuren en Dilbeek was niet aangenaam, maar nadien mooi parcours. Er is inderdaad ook vandaag nog werk aan de winkel wat fietspaden en fietsbordjes betreft: soms rij je veiliger op straat dan op fietspad...jammer


Op 25-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Ik deel de mening van andere cmmentaren. Zonder GPS is de tocht niet meer doenbaar. Vooral ten westen van Brussel zijn er veel borden afgeschenen of verdwenen. Tocht op zich is wel de moeite om de rand rond Brussel eens helemaal te verkennen. Een stevige fiets is ook aangewezen voor de offroad stukken.


Op 20-8-2019 schreef Kristien T'Kindt:


Slechts bewegwijzerde route ooit! De wegen zijn ook niet de mooiste. Vertrokken in Dilbeek en begon al fout! Nog nooit heb ik 6 uur" gefietst" over 60km! In Tervuren na weer geen bordje te vinden heb ik het opgegeven en 26km naar huis gefietst op 1 uur!


Op 17-3-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Van Dilbeek naar Groot-Bijgaarden verloren gereden voor de rest zeer goed aangegeven als je genoeg oplettend bent. Bordjes hier en daar serieus afgeschenen van de zon en soms haast onleesbaar.


Op 2-3-2019 schreef Thies Baert:


koterij, grauwe steenwegen met sluikstort, slechte wegen, reclamepanelen en razende autos... Het stuk tussen Vilvoorde en wezembeek was rampzalig... Van tervuren naar sintpietersleeuw is wel mooi


Op 2-9-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Een gedeelte van de route print. Waarom aan 100 km beginnen als je na 1 km de weg kwijt bent ? Ik ga vragen dat iemand mij de weg voorgaat.


Op 25-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Het stuk tussen Dilbeek en Vilvoorde is zeer slecht bewegwijzerd. We zijn er vele keren verloren gereden en we zijn ten slotte via hoofdbanen recht naar vilvoorde gereden om het traject weer op te pikken. Andere stukken zijn zeer goed bewegwijzerd.


Op 20-7-2018 schreef Hilde VW:


We gaan deze morgen testen... k ben benieuwd


Op 26-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtig route dat ik niet zou aanbevelen voor niet getrainde mense of beginners. Er zijn meerdere hellingen, sommige zijn pittig, en het gaat altijd ofwel bergop ofwel bergaf. Perfect als training voor wielrenner en om zijn conditie te testen.In het Zoniënwoud is het altijd wat moeilijk om de route te volgen (na 7-8 keer rij ik nog fout daar). Ter Zuiden/Westen van Brussel zijn er heel mooie viewpoints te bewonderen.


Op 10-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtig route maar let op, meestal NIET vlak. Er zijn er zelfs een paar stevige kuitenbijters te vinden (helling van Alsemberg, Zakstraat in Itterbeek, bv). Bij slecht weer niet geschikt voor dunne banden.


Op 30-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Omdat het voor mij niet moogejik was, de route met hulp van de panelen Gordelroute 100 Km te volgen, zal ik de nummers van de knooppunkten van de groene gorden ter hulp nemen en op papier opschrijven met de namen van de steden en dorpjes. Dann gaat het zeker lukken. Zeer vriendelijke mensen langs het weg hebben mij kunnen helpen, weer terug naar huis te vinden. ;-)


Op 9-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


No proper indication and roads are not properly maintained.


Op 3-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


route nog te fietsen


Op 8-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Hele mooie route maar inderdaad niet eenvoudig om het foutloos te rijden. Bepaalde stukken zijn goed aangegeven; op andere stukken (Alsemberg-Dilbeek) is het heel moeilijk het traject te volgen. Een gps is geen overbodige luxe.


Op 8-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


we hebben hem al 3 maal gefietst nog nooit op 100 km uitgekomen een stuk meer ,vele bordjes zijn verkleurd en onleesbaar en zijn er verdraaid door mensen en slecht opgesteld


Overnachten in de buurt

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info