Hopperoute

Vertrek aan de indrukwekkende Abdij van Affligem. Een verrassend stukje groen vlak bij Brussel. Je fietst door wat eeuwenlang één van  de rijkste hopstreken van Europa was. Langs de hopvelden van Affligem, Asse en Opwijk. Je fietst een stukje op de Leirekensroute, de oude spoorweglijn tussen Londerzeel en Aalst.

​Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: kp 46, Abdij van Affligem, Abdijstraat 6 - 1790 Affligem 1, 1790 Affligem
Afstand: 36 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 7-10-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Enkele, maar slechts enkele mooie plaatjes. Teveel verkavelingsweggetjes en drukke verkeerswegen. Deze streek kan beter! Download leek ons meer betrouwbaar dan de knooppuntenreeks. Een pluim voor de heldere aanduiding van de omleiding naar knooppunt 9.


Op 5-10-2018 schreef Ted Woestenborghs:


Al best heuvelachtig met soms moeilijk berijdbare wegen maar je.krijgt er mooie plaatjes voor in de plaats 1 hoppeveld gezien


Op 27-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route, mooie landschappen en zeer rustige plekken ontdekt. Wel aan te raden met stevige fiets voor een paar onverharde wegen. Wij reden de tocht met een tandem-mtb. Voor ons dus geen probleem . We vonden het wel geslaagd!


Op 1-11-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Leuke kleine weggetjes. Leuke route met wat terrasjes. Toch wel in totaal een kilometer of drie kasseien en onverharde wegen. Niet aan te raden bij of na regenweer.


Overnachten in de buurt

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info

Thermae Grimbergen

Hotel

1850 Grimbergen

Meer info