Kasteeltuinenroute

Vanuit Dilbeek fiets je naar het kasteel van Groot-Bijgaarden waar in april de befaamde tentoonstelling “Floralia Brussels” plaatsvindt. Breng een bezoek aan het kasteel of de museumtuin in Gaasbeek. In park Groenenberg zijn waardevolle verzamelingen aangeplant van narcissen (eind maart-april), azalea’s en rododendrons (eind april-mei), hortensia’s (half juni tot oktober) en camelia’s (eind februari-april). In Sint-Pieters-Leeuw geniet je tijdens de zomer van de heerlijke geuren en kleuren van de internationaal vermaarde rozentuin.

Deze fietsroute wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: CC Westrand, Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek 1, 1700 Dilbeek
Afstand: 48 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 26-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Als inwoner van Dilbeek hebben wij deze route gevolgd ... - Je komt in mooie, landelijke plaatsen van het Pajottenland voorbij. - Suggestie: vermijd rit van knooppunt 46 naar 52 - dit is echt geen mooi parcours - (52 naar 62 is echter wel mooi) - ik zou adviseren om van 46 over 61 naar 62 te rijden - ideaal zou zijn dat er een wegje bijgemaakt wordt rechtstreeks van 46 naar 62 (langs linkerkant van de ring) - Als je echt de tuinen van de kastelen wil zien, moet je wel even afwijken van de route, want de route passeert niet aan de 'voordeur' van deze tuinen - voor iemand die de regio niet kent en echt voor de tuinen fietst, wordt dit moeilijk


Op 24-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


parking = maximum 2 uur blauwe zone! de eerste 20 km zijn saai, vanaf dan krijg je wat je verwacht, mooie natuur en rustige wegen! Best rijden, zoals vermelde periodes, want wij hebben van bloemen weinig gemerkt!


Op 24-6-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Thank you!


Overnachten in de buurt

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info