Gordelroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Permanent bewegwijzerde fietsroute in de Groene Gordel rond Brussel die gebaseerd is op het parcours van het succesevenement "De Gordel". De 100 km - lange route loopt langs Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Meise, Grimbergen, Zaventem en Tervuren. Er kan overal ingepikt worden. Het parcours loopt voornamelijk over beton- of asfaltwegen, maar ook enkele veldwegjes en onverharde stukjes. De route is meestal vlak met enkele lichte hellingen.

​Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Sint-Martinuskerk, Kerkplein 1 - 1930 Zaventem
Afstand: 100 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 10-6-2017 schreef Pastor Franck:


Prachtig route maar let op, meestal NIET vlak. Er zijn er zelfs een paar stevige kuitenbijters te vinden (helling van Alsemberg, Zakstraat in Itterbeek, bv). Bij slecht weer niet geschikt voor dunne banden.


Op 30-4-2017 schreef Hagen Müller:


Omdat het voor mij niet moogejik was, de route met hulp van de panelen Gordelroute 100 Km te volgen, zal ik de nummers van de knooppunkten van de groene gorden ter hulp nemen en op papier opschrijven met de namen van de steden en dorpjes. Dann gaat het zeker lukken. Zeer vriendelijke mensen langs het weg hebben mij kunnen helpen, weer terug naar huis te vinden. ;-)


Op 9-10-2016 schreef Anita Wang:


No proper indication and roads are not properly maintained.


Op 3-9-2016 schreef hugo vanhoof:


route nog te fietsen


Op 8-5-2016 schreef Johan Van den Cruijce:


Hele mooie route maar inderdaad niet eenvoudig om het foutloos te rijden. Bepaalde stukken zijn goed aangegeven; op andere stukken (Alsemberg-Dilbeek) is het heel moeilijk het traject te volgen. Een gps is geen overbodige luxe.


Op 8-5-2016 schreef francois grieten:


we hebben hem al 3 maal gefietst nog nooit op 100 km uitgekomen een stuk meer ,vele bordjes zijn verkleurd en onleesbaar en zijn er verdraaid door mensen en slecht opgesteld


Overnachten in de buurt

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

B&B Hippo-Droom

B&B

1560 Hoeilaart

Meer info

Trekkershutten Huizingen

Vakantiewoning

1654 Huizingen

Meer info

B&B 52

B&B

3010 Kessel-Lo

Meer info