Bietenroute

Deze route brengt je door de streek tussen Tienen, Landen en Zoutleeuw aan de noordrand van Haspengouw. In dit stukje van Vlaams-Brabant treffen we reeds die weidse akkers aan. Bossen zijn totaal afwezig in het landschap. Enkel in de valleien van de Landense Molenbeek en de Kleine en Grote Gete werden enkele verlaten hooilanden beplant met populieren. Deze route is zeker een aanrader tijdens de bloesemperiode.

Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Provinciedomein Het Vinne, Ossenwegstraat 70 - 3440 Zoutleeuw
Afstand: 42 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 8-2-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Ook de moeilijke passage op de kasseien van de Negenbunderweg kan vermeden worden: sla op de Negenbunderweg links de Bosstraat in en dan rechts de Walsbergenstraat in tot aan het 1ste kruispunt en sla rechts af en volg tot aan het kruispunt, steek recht over de Bonastraat in en je zit terug op de route.


Op 8-2-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Het is jammer dat komende uit de Passtraat niet links de Kerkstraat wordt ingeslagen en dan terug links de Asbroekstraat in om dan de Grote Steenweg recht over te steken terug de Asbroekstraat in. Gezien de middenberm kan daar in 2 fasen de steenweg veilig overgestoken worden. Nu is geopteerd om de Zoutleeuwse Steenweg en aan het moeilijk kruispunt op de Grote Steenweg aan de verkeerslichten de oversteek te maken.


Op 13-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Ook uitkijken in de passtraat, veel diepen gaten in deze onverharde weg en is moeilijk te doen met regen weer.


Op 12-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Ik en mijn vrouw deze fietsroute gedaan. Het is plezante fietsroute maar toch even uitkijken vanaf de voetbalplein in orsmaal, dan begint een heel stuk met een kasseien weg en dit is niet fijn om erop te rijden met de fiets.


Op 14-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Aan Vaesen Theo Beste, Op deze site kan je gratis basecamp downloaden daar mee kanje de GPX bestanden openen en er zelf creĂȘern of wijzigen : http://www.garmin.com/nl-NL/shop/downloads/basecamp


Op 13-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Beste Mr. Vaesen, Een GPX-bestand is een tekstbestand en kan als tekstbestand openen. Wil je echt weten waar je track voor staat dan gebruik je best een gpx-viewer. Kan je toch wel terugvinden op internet !


Op 13-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Beste, Download GPX bestand. Wat hebben wij daaraan????? Bestanden met deze extentie kunnen wij NIET openen op de computer. Ik vind het erg dat wij een SPECIAAL programma moeten kopen om om dat bestand te kunnen openen. Graag een betere oplossing. Groeten. Theo Vaesen


Overnachten in de buurt

Gasthof DE STATIE

Hotel

3800 Sint-Truiden

Meer info

Villa Veldzicht 5*

Vakantiewoning

3384 Attenrode

Meer info

Villa Aluma

Vakantiewoning

3800 Gelinden

Meer info