Winge- en Demerroute

De route voert je het heuvelende Hageland in, met de Kesselberg, de Speelberg, de Lemmingberg, de Chartreuzenberg en tal van andere. Bewonder de oude abdij van Vlierbeek en het kasteel van Horst, de Heilige Geestmolen, de Moedermeulen van Gelrode en 's Hertogenmolens. Geniet van de rust in het Vorsdonkbroek, op 's Hertogenheide of van de gezellige drukte in Aarschot, met zijn mooi begijnhof.

Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: knooppunt 51, Rumoldus Wetzstraat - 3200 Aarschot 1, 3200 Aarschot
Afstand: 60 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 29-9-2018 schreef Detlev Hessel:


Mooie route qua landschap, diversiteit en intensiteit maar niet geschikt voor koersfietsen door onverharde stroken tussen Leuven en St Pieters rode


Op 16-8-2018 schreef Vera Veltjen:


Heel mooie rit. De omleidingen waren heel goed aangegeven. Prima gewerkt! Soms wel pittig, maar de voldoening is dan des te groter als je boven bent!


Op 12-8-2018 schreef Rudi Dever :


Een tijdje geleden zijn de bordjes in haacht verdwenen,ik dacht voor rock werchter.van de week gezien dat er in werchter terug bordjes stonden.Dus vanmorgen vol goede moed aan de tocht begonnen maar dat de bordjes in haacht staan er nog steeds niet.Heeft er iemand enig idee wanneer dit euvel opgelost gaat geraken? Moet ik komen helpen?


Op 20-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Hele mooie rit. Ik ben wel gestart tussen knooppunt 5 en 83 om de heuveltjes in het begin van de rit te hebben. Misschien niet geschikt voor race fietsen maar kan prima met een gewone fiets.


Op 14-7-2018 schreef Vlaanderen Fietsland:


Door de vernieuwing van het fietsnetwerk in het Hageland in het voorjaar van 2018 werd deze route volledig op het fietsnetwerk ge├źnt. De reacties hieronder wat betreft de bewegwijzering die niet gevonden kan worden is nu opgelost.


Op 24-6-2018 schreef een anonieme gebruiker:


prachtige fietstocht, echt de moeite. tip: kijk eerst de route op pc goed na. Pas aan waar de weg zonder brug het water oversteekt. Af en toe klopt de weg niet. Nergens bewegwijzerd.Perfect te doen met goede voorbereiding.


Op 10-6-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Hele mooie route. Helaas werd de bewegwijzering ervan recentelijk verwijderd.


Op 5-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Route niet haalbaar met koersfiets, wegen liggen er slecht bij (meer modder dan asfalt). GPX kaart is niet accuraat, laat u plots meerdere keren het water oversteken op plaatsen waar er geen brug staat.


Overnachten in de buurt

't Kareelbos

Vakantiewoning

3111 Wezemaal

Meer info

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

VELPE55

Vakantiewoning

3360 Opvelp

Meer info

B&B 52

B&B

3010 Kessel-Lo

Meer info