Averbode-Paal-Diest

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Je start deze fietslus in de abdijdreef van Averbode nabij de adbij. Je rijdt naast het recreatiedomein de Vijvers naar Gerhagen in Schoot-Tessenderlo, een echte oase van rust. Dit prachtige stukje natuur werd als eerste in Vlaanderen beloond met een officieel kwaliteitslabel van 'stiltegebied'. Verder fiets je langs een bosrijke omgeving langs prachtige landwegen richting Schaffen-Diest, waar het vliegveld je meteen zal opvallen. Momenteel wordt het vliegveld vooral gebruikt door zweefvliegtuigen. Via de spoorlijn Hasselt-Aarschot fiets je terug tot in Zichem waarna je terug koers zet richting de abdijdreef van Averbode.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: kp 25, Abdijstraat - 3271 Averbode
Afstand: 39 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 27-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Vanaf het vertrek abdij Averbode naar Gerhagen is rustgevend en prachtige natuur.Eenmaal omgeving vliegveld Schaffen te veel onverhard,en met het zonnig weer heel stoffig.Niet voor racefietsen.Vanaf station Diest richting eindpunt terug zalig fietsen. Soms goed oplette bordjes verscholen achter struikgewas


Op 23-6-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Deze route heeft een schitterend start-en eindpunt. Bij de beschrijving zou vermeld mogen worden dat er stukken onverhard in voorkomen, dus niet meteen geschikt voor racefiets en zeker niet bij vochtig weer. Het bordje met aanduiding 58 zit goed verscholen achter het struikgewas. Voor het overige wel een aangename route met veel natuur.


Overnachten in de buurt

Wings bnb

B&B

3390 Tielt-Winge

Meer info

't Heuvelken

Vakantiewoning

3980 Tessenderlo

Meer info