Reynvaertroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Deze fietsroute verkent de prachtige groene streek in het "Land van de Witte". De rust in combinatie met de groene omgeving zorgen voor een ontspannen fietstocht met een aantal leuke bezienswaardigheden. Je fietst onder meer langs de Norbertijnenabdij in Averbode waar je in de schaduw van dit groots bouwwerk kan genieten van een ijsje in de welbekende "likdreef". Verder ontdek je via Zichem het bedevaartsoord Scherpenheuvel met zijn indrukwekkende basiliek. De start- en aankomstplaats Diest, ook wel eens 'Oranjestad' genoemd, beschikt over een gezellig historisch stadscentrum waar je kunt genieten van een lokaal Gildenbier of Hagelandse wijn.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: kp 33, Omer Vanaudenhovelaan - 3290 Diest
Afstand: 40 km


Te volgen knooppunten:


0 km

2.2 km

7.7 km

14.6 km

17.5 km

21.3 km

25.1 km

30 km

30.7 km

34.4 km

39.4 km

40.1 km
Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 19-9-2017 schreef Andy Claes:


Een aan te raden aangename route met een mooi beeld van wat het Hageland zoal te bieden heeft. Mooie glooiende landschappen, de historische Maagdentoren in Zichem, Abdij van Averbode etc... Gereden adhv de gps route. Dit ging goed, alleen was er wat verwarring aan de abdij van Averbode. Hier gewoon het fietspad rechts erlangs nemen en verderop in de bomenlaan met de beroemde ijsjeskarren zit je mooi terug op pad. In Scherpenheuvel kan een klein zijsprongetje naar de Basiliek met z'n randanimatie wel eens de moeite zijn voor een korte stop. Zoals gelezen in eerdere beoordeling zitten er onverharde stukken parcours bij. Voor een gewone stadsfiets is dit geen probleem, voor een koersfiets iets minder aangewezen.


Op 12-5-2016 schreef Michel Crijns:


Mooie route met veel bezienswaardigheden ! Enkel 1 minpunt: tussen knooppunt 18 en 25 zou er volgens jullie site maar 700 meter afstand zijn, doch dit klopt NIET en is eerder 4 km en de afstand tussen knooppunt 25 en 58 is wel die 700 m. Vermoedelijk hebben jullie dit omgekeerd. Hierdoor hebben we even liggen te zoeken of we wel goed zaten. Dat was jammer.


Overnachten in de buurt

't Heuvelken

Vakantiewoning

3980 Tessenderlo

Meer info