Reynvaertroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Deze fietsroute verkent de prachtige groene streek in het "Land van de Witte". Je fietst langs de Norbertijnenabdij in Averbode waar je in de schaduw van dit groots bouwwerk kan genieten van een ijsje in de welbekende "likdreef". Verder ontdek je via Zichem het bedevaartsoord Scherpenheuvel met zijn indrukwekkende basiliek. Geniet in Oranjestad Diest van een lokaal Gildenbier of Hagelands wijntje in het gezellig historisch stadscentrum.

 

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: kp 88, Omer Vanaudenhovelaan - 3290 Diest 1, 3290 Diest
Afstand: 40 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 2-9-2019 schreef HANS VERBOUW:


Deze route bevalt prima . Heel afwisselend qua landschap als bezienswaardigheden . Op deze route kom je voldoende drankgelegenheden voorbij .


Op 31-7-2019 schreef Leopold Mentens:


Als je deze streek op die manier kan verkennen wordt je constant verrast door mooie vergezichten en leuke fietsstroken. Een stop maken kan je op vele plaatsen. Absolute aanrader.


Op 17-9-2018 schreef Ted Woestenborghs:


Genoten van de aangename en verrassende stukjes al was dit niet overal zo Toch een paar keer moeten zoeken naar de juiste weg (aan 91/92 en 56)


Op 15-8-2018 schreef Floriaan Van Brande:


Te veel langs de baan.


Op 1-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie tocht, zeer gevarieerd en supermooi omdat je echt wel 2 mooie zaken tegenkomt (Basiliek van Scherpenheuvel en Abdij van Averbode). Staat toch elke 2 jaar op onze to-do list


Op 18-6-2018 schreef Els Everaerts:


Supermooie rit !!!! Zeker een aanrader omdat er veel afwisseling is !!! Enkel tussen 18 en 25 even verwarring om terug op de juiste weg te zitten.


Op 22-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


vandaag deze route ge fiets maar de knooppunten nummers klopte niet meer er zijn andere nr bijgekomen wegens vernieuwen van knooppuntenroute s


Op 19-9-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Een aan te raden aangename route met een mooi beeld van wat het Hageland zoal te bieden heeft. Mooie glooiende landschappen, de historische Maagdentoren in Zichem, Abdij van Averbode etc... Gereden adhv de gps route. Dit ging goed, alleen was er wat verwarring aan de abdij van Averbode. Hier gewoon het fietspad rechts erlangs nemen en verderop in de bomenlaan met de beroemde ijsjeskarren zit je mooi terug op pad. In Scherpenheuvel kan een klein zijsprongetje naar de Basiliek met z'n randanimatie wel eens de moeite zijn voor een korte stop. Zoals gelezen in eerdere beoordeling zitten er onverharde stukken parcours bij. Voor een gewone stadsfiets is dit geen probleem, voor een koersfiets iets minder aangewezen.


Op 12-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route met veel bezienswaardigheden ! Enkel 1 minpunt: tussen knooppunt 18 en 25 zou er volgens jullie site maar 700 meter afstand zijn, doch dit klopt NIET en is eerder 4 km en de afstand tussen knooppunt 25 en 58 is wel die 700 m. Vermoedelijk hebben jullie dit omgekeerd. Hierdoor hebben we even liggen te zoeken of we wel goed zaten. Dat was jammer.


Overnachten in de buurt

't Kareelbos

Vakantiewoning

3111 Wezemaal

Meer info

Villa Veldzicht 5*

Vakantiewoning

3384 Attenrode

Meer info

Domein de Schuur

Camping

2200 Noorderwijk

Meer info

Nokernote

B&B

3300 Vissenaken

Meer info