Hageland rechtsboven

Het fietsnetwerk in het Hageland kreeg een mooie update in het voorjaar van 2018. Deze fietsroute verkent een aantal van de nieuw toegevoegde trajecten in de regio. Deze fietstocht is niet geschikt om te volgen met een racefiets, je komt regelmatig onverharde stukken tegen tijdens de route. Met een gewone stadsfiets is het zeker goed te doen.

Vertrekken doe je in het centrum van Scherpenheuvel-Zichem aan fietsknooppunt 93, niet ver van de bekende basiliek. Het is even druk in het begin, maar geen nood: na tien minuten fietsen kom je in het prachtige, glooiende Hagelandse landschap terecht. Mooie vergezichten, af en toe een klimmetje en een aantal leuke bezienswaardigheden vormen de ingrediënten van deze afwisselende fietstocht. Je moet tijdens deze tocht ongeveer 200 hoogtemeters overwinnen. Voor de geoefende en/of elektrische fietser is dat natuurlijk geen probleem, als je nog niet veel kilometers in de benen hebt kan het misschien hier en daar een beetje lastig zijn al is het zeker de inspanning waard.

Je passeert o.a. de Maagdentoren in Zichem, die in 2015 nog een mooie renovatie kreeg. Neem hier zeker een stop en beklim de toren: je hebt er een prachtig uitzicht op deze mooie streek. In de zomermaanden is de Maagdentoren alle dagen open tussen 10.00u en 17.00u. De Abdij van Averbode en de basiliek van Scherpenheuvel krijg je hier op 30 meter hoogte in één oogopslag te zien. Je passeert via het Grasbos (niet de steile kant) ook het historische centrum van Diest, waar je genoeg aangelegenheden vindt om een drankstop in te lassen.


Startpunt: knooppunt 93, Rozenkranslaan - 3270 Scherpenheuvel-Zichem
Afstand: 40 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 21-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


bepaalde wegen mooi. andere gedeeltes gewoon langs autoweg. af en toe zijn de fietsroutecijfers/knooppunten echt onvindbaar (en soms heb je er elke tien meter); heb dan in bepaalde hoeken waar geen bordjes stonden soms kilometers omgereden voordat ik weer een bordje terugvond.


Overnachten in de buurt

Villa Veldzicht 5*

Vakantiewoning

3384 Attenrode

Meer info

Nokernote

B&B

3300 Vissenaken

Meer info