Wijnendaleroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Deze route situeert zich tussen Oostende en Torhout. Je maakt achtereenvolgens kennis met het kust-polderlandschap en het Houtland. Vanuit Stene fiets je door de polders van Oostende met hun eeuwenoude dijken en kreken. Daarna fiets je langs de Groene 62 via Gistel en Eernegem naar het kasteeldomein Wijnendale te Torhout. Je fietst terug langs Ichtegem en Koekelare en het kanaal Plassendale-Duinkerke.

Met dank aan Westtoer.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be - Vera Masschelein (Auteur).


Startpunt: Stenedorpstraat, 8400 Stene
Afstand: 60 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 10-12-2019 schreef Raphaƫl Vandenberghe:


Prachtige route, geen auto's onderweg, uitstekende bewegwijzering. Op de oude trein bedding zijn er onderweddg, verschillende banken om er uit te rusten, pick nicken, en van de rust te genieten. Erg aanbevolen


Op 7-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route zeker het deel langs de oude spoorwegberm, wegaanduiding is goed tot zeer goed (op sommige plaatsen is de bermbegroeiing een ernstig letsel) wij hebben alle aanduidingen gezien en niets gemist. Op een afstand van 60km mogen er wel vier of vijf picknik plaatsen voorzien worden, ook weinig plaatsen om iets te drinken en toiletbezoek.Misschien meer centrum in de route voorzien. Wij hebben de route gereden op 03-07-2018.


Op 31-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


moeilijk te volgen,veel te weinig wegwijzers


Op 20-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


wij vonden dit geen aangename route. Geen of weinig plaatsen onderweg waar men iets kon drinken of eten. ook waren we op een bepaald moment de weg kwijt, toen we uit het gebied de schorre kwamen, een gemiste wegwijzer of een ontbrekende, wie zal het zeggen?


Op 29-6-2016 schreef een anonieme gebruiker:


De Groene Fietsroute 62 (Torhout-Oostende) is de mooiste van West-Vlaanderen. Zeer aanbevolen voor rustige en veilige wandelingen.


Overnachten in de buurt

Dolce Vita

Vakantiewoning

8434 Westende

Meer info

B&B Yaca

B&B

8420 De Haan

Meer info