Riante Polderroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Je maakt kennis met de Zwinstreek en de zeepolders tussen Knokke-Heist en Damme. Het gebied vormt één van de gaafste polderlandschappen van Vlaanderen. Je fietst langs de Damse Vaart en over oude zeeweringsdijken. Langs pittoreske dorpjes met oude hoeven. Daarnaast kom je ook langs de kust met Duinbergen, Albertstrand en de beboste binnenduinen van het Zoute.

Met dank aan Westtoer.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: Heldenplein - 8301 Heist
Afstand: 46 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 5-3-2019 schreef Dan Vander:


Balade réalisée par une superbe journée ensoleillée ce 25/02/2019. Paysages superbe, aucun relief. A faire sans hésitation


Op 30-9-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route, wij zijn gestart in Oostkerke, een paar bordjes niet meer goed leesbaar, jammer!


Op 8-8-2018 schreef David Polis:


Gisteren heb ik de route gemaakt Een heel mooie weg.Enkele ontbrekende bordjes ... vooraal tussen Koolkerkesteenweg en Ronselarestraat (na Damme) en aan de uitgang van Oostkerke. We hebben veel meer bordjes nodig... Maar te doen :-)


Op 20-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Op enkele plaatsen kan de aanduiding van de bordjes iets beter. Enkele ontbrekende bordjes? Ook komt de gps route (gpx bestand) niet helemaal overeen met de geplaatste bordjes. Volgens de bordjes moet je dan bijv. rechtdoor, terwijl de route op de gps zegt "rechtsaf". Enkele honderden meters verder komt het dan terug samen. gpx bestand best eens nakijken. Verder wel een leuke route.


Op 11-7-2018 schreef Theo Metten :


Mooie gevarieerde tocht door de polders en de verschillende dorpen/steden rond Damme, zeker een aanrader. De bordjes zijn zo te zien recent vernieuwd, dus perfect te volgen.


Op 31-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige fietsroute. De bordjes zijn soms bijna niet meer leesbaar (pijl praktisch niet meer te zien tenzij van heel dichtbij waarvoor dan moet van de fiets afgestapt worden). Dus heel dringend nodig 29- 8 2017. DRIJGENDE NAZICHT VAN DE BORDEN ER ZIJN NIET MEER TE ZIEN WAAR U MOET RIJDEN.


Op 11-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige fietsroute. De bordjes, zeker die in de zon, zijn soms bijna niet meer leesbaar (pijl praktisch niet meer te zien, tenzij van heel dichtbij waarvoor dan moet van de fiets afgestapt worden). Dus heel dringend nodig dat ze herschilderd worden.


Op 29-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


mooie route, inderdaad aan de kust zijn alle bordjes spoorloos, in het binnenland is het beter... Alleen beetje zoeken: bij de werken in Westkapelle is er een omleiding ook voor fietsers.


Op 5-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route. Bordjes zijn evenwel niet goed zichtbaar, pijltjes zijn bijna volledig weg.


Op 7-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


prachtige route, jammer dat de verwerven aanwijzingsbordjes soms moeilijk leesbaar zijn,!


Op 5-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


heeeerlijk , ook voor beginners


Overnachten in de buurt

Polderlicht

B&B

8370 Uitkerke

Meer info

Nelson's Hotel

Hotel

8300 Knokke

Meer info

Floreal Blankenberge

Hotel

8370 Blankenberge

Meer info

Hotel Velotel

Hotel

8000 Brugge

Meer info