Lange Lisroute

De Lange Lisroute brengt je in het weidse polderlandschap tussen Nieuwpoort en Veurne. Dit landschap kenmerkt zich door een grote openheid ('Het Blote'). De route voert je langs de IJzer, het Hemmeleed, de Proostdijkvaart en het Langgeleed - Lange Lis in de volksmond. De route brengt je ook in de polderdorpjes Ramskapelle en Booitshoeke.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Marktplein - Nieuwpoort
Afstand: 35 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 19-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Très belle route qui longe beaucoup de voies d'eau, l'Yser, le canal Dunkerque Furne, et emprunte différentes voies en site propre dont Frontzate dans sa partie la plus intéressante. Cet itinéraire gagnerait en intérêt si vous le faisiez prendre le bateau qui traverse le chenal et parcourir la réserve naturelle Ysermonding. Les cyclistes verraient alors la proximité avec les plages/les dunes/le phare.


Op 20-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Fietsroute


Op 23-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


ZALIG ! Mooie route in de polders. De schuifdamhoeve na 15km is zeker een aanrader voor een ijsje of een hoevedessertje en een drankje ! In Veurne kan je eens afwijken om de grote markt te zien en een terrasje te doen. Dus drankjes genoeg. Als je op het einde van de route nog zin hebt kan je tot aan de zee rijden, zo ver is het niet want je bent tenslotte al in Nieuwpoort ! Dank aan de makers van deze route !


Op 16-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


mooie route goeie mix van open/langs water en een beetje bebouwing. wel bij warm weer drank voorzien niet veel stopplaatsen


Op 13-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie fietsroute,zeker een aanrader !


Op 22-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route. Heel landelijk en rustig. Ideaal als familietocht. Perfect aangegeven. Een echte aanrader.


Op 19-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


kan men kaarten krijgen


Op 30-4-2016 schreef een anonieme gebruiker:


spijtig dat het ver van de kust


Overnachten in de buurt

Dolce Vita

Vakantiewoning

8434 Westende

Meer info

De Lombarde

Camping

8434 Lombardsijde

Meer info

't Sevencoote

B&B

8470 Zevekote

Meer info