Milieuroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

De Milieuroute start aan het recreatiedomein Brielmeersen te Deinze. Vanuit het centrum kom je langs de Oude Leie en over Nazareth en Eke bereik je de Scheldevallei. Door deze groene vallei kom je langs Gavere, het natuureducatief centrum De Kaaihoeve en Zingem. Verder fiets je door het prachtige dorpje Mullem, Huise en langs het Lozerbos terug naar Deinze.

Je maakt kennis met de vele toeristische en milieuaspecten in de regio tussen Leie en Schelde, alsook de vele contrasterende landschappen. Informatie vind je tevens op de infoborden, die uitleg verschaffen over een reeks milieuaspecten. Je zal er uit leren met welke ingrepen de bevoegde Vlaamse Milieuoverheden het milieu beschermen en een flinke hand toesteken.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: Recreatiedomein Brielmeersen, Lucien Matthyslaan - 9800 Deinze
Afstand: 50 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 10-9-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route maar niet voor met een racefiets! Veel onverharde wegen, veel gravel, dikwijls zand. Door de vele onverharde wegen plat gevallen :( Niet voor herhaling vatbaar.


Op 27-5-2019 schreef een anonieme gebruiker:


een route met veel grote banen, aan het veer (overzet) gekomen na 5km en vaststellen dat deze defect was( er ging een bordje aan defect!!!!) maar een alternatief stelden ze niet voor,jammer. . . . .dan maar 4km omrijden. . . . . één van de mindere fietstochten die we gereden hebben.


Op 19-1-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Op sommige plaatsen zijn de wegen in relatief slechte tot zeer slechte staat. Ook enkele passages met (veel) modder. Totaal ongeschikt voor racefiets. Gelukkig was ik met de MTB. Route op GPX gereden, maar GPX was wel 2x foutief (thv MPI in Bachte-Maria-Leerne en thv Schelde in Gavere). Volg daar de bordjes - die zijn wel correct.


Op 19-9-2018 schreef Anniek Devijdt:


Mooie route, stuk rond Deinze ietwat saai. Maar eenmaal aan het water is alles super ! Idd een paar bordjes ontbreken. Aanrader


Op 14-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


In Deinze op de markt word je naar rechts gestuurd en dan ontbreken verdere bordjes! Zijn toch aan Astene sas gekomen en terug bordjes kunnen volgen. Zeer mooie route.


Op 5-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie natuurroute echt de moeite alleen in deinze wat ontbraken van pijltjes anders goed weer langs de ceder weer op de goede weg een aanrader


Op 4-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route maar praktisch niet te doen met een racefiets. Vele bordjes met bewegwijzering ontbreken.


Op 27-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route. Spijtig dat in Deinze aan kerk bewegwijzering niet duidelijk was en ook in Gavere door wegenwerken een bordje weg was


Op 23-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


prachtig parcours doorheen idyllische dorpjes. Nu en dan toch wel eens je weg zoeken, omdat een paar bordjes ontbraken. Maar de zoektocht was uiteindelijk wel de moeite!


Op 29-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route, wel bordjes met bewegwijzering ontbreken


Overnachten in de buurt