Gaverbeekroute

De Gaverbeekroute situeert zich in het grensgebied van de provincies West- en Oost-Vlaanderen. De Leie vormt hier de natuurlijke grens. De routenaam verwijst naar een kleine waterloop, die zich moeizaam een weg baant doorheen de alluviale gronden van de Leie oostwaarts van Waregem. De waterloop vormt ook een bekende hindernis tijdens de jaarlijkse paardenwedloop in het kader van "Waregem Koerse".

Vertrekkend vanuit het domein Casier voert de route vooreerst langsheen de Leie naar Zulte en Machelen. Vervolgens gaat het richting Kruishoutem. De Leievallei wordt hier geruild voor een glooiend landschap dat de heuvels van de Vlaamse Ardennen aankondigt. De terugweg loopt langs het lieflijke Nokere en de bossen van Oud-Moregem en Wortegem.

Bezienswaardigheden langsheen het traject vormen o.m. het Raveelmuseum, het kasteel van Nokere en het Moregemkasteel.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Park Casier, Stationsstraat 34 - 8790 Waregem
Afstand: 35 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 21-9-2019 schreef Ser Mitch:


In de Gaverbeekroute kan je op de fiets zelden genieten van een rustig moment zonder auto's die je (rakelings) voorbij scheuren. Auto s, auto s, auto s. Er bestaan betere fietsroutes...


Op 16-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Even corrigeren. De holstraat in deze route is NIET opgenomen in het parcours van dwars door vlaanderen. De holstraat van dwars door vlaanderen is die in Anzegem (en is iets lastiger/langer)


Op 18-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


als je niet van de streek bent NIET aan te raden gestart aan ingang Park Casier zoals vermeld en daar liep het al fout na 5 km rond te rijden links rechts rechtdoor terug steeds maar bordjes van radio 2. Graag route updaten


Op 9-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooie fietsroute: Wielrenners opgepast, Slekkeput en Koestraat zijn grotendeels onverhard. Doortocht Machelen thv Raveelmuseum is niet zo goed aangeduid. Kruishoutem: Machelsestraat, stop even aan de uitkijktoren. Nokere: Holstraat is een kleine kuitenbijter, zit ook verwerkt in het parcours van Dwars door Vlaanderen :-)


Op 25-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Vandaag gestart met het route fietsen dit na een mooi zomerseizoen , goed weer vandaag een beetje wind maar vooral een mooie route foto's volgen later zeker als de maisvelden zijn verdwenen .


Op 13-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


mooie route!


Overnachten in de buurt

B&B PassaDia

B&B

8550 Zwevegem

Meer info

Bonvena

B&B

8720 Dentergem

Meer info

campingzennijs

Camping

8554 Sint-Denijs

Meer info