Goedendagroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Je verkent de Leiestreek in Kortrijk en omgeving. De route volgt de Leie stroomafwaarts via Kuurne. Van daar leidt ze naar het Provinciedomein De Gavers. Langs Stasegem en het kanaal Bossuit-Kortrijk fiets je terug naar Kortrijk. Via de rand van Zwevegem leidt de route naar Bellegem. Ze doet daarna Rollegem aan en leidt naar de grens met Moeskroen. De route komt langs Aalbeke, Marke. Vanaf Bissegem zoekt het traject weer de Leie op.

Met dank aan Westtoer.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: Toerisme Kortrijk, Begijnhofpark - 8500 Kortrijk
Afstand: 48 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 21-4-2018 schreef Sylvie Hendrikx:


Mooie route. Gpx track vooraf downloaden is geen overbodige luxe. Op verschillende plaatsen ontbraken bordjes (of er stond gewoon een terras voor opgesteld).


Op 15-7-2017 schreef stefaan vercammen:


Een grote ramp : na ongeveer 1km al geen bordje meer te bespeuren, na ongeveer 8 km waren we opnieuw op de route maar enkele kms verder kwamen we uit op een grote werf voor de bouw van een nieuwe sluis en dit zonder aanduiding van een wegomleiding. Daarna opgegeven en terug naar Kortrijk. Kortom de slechtste route ooit gereden.


Op 1-7-2017 schreef Filiep Dubrulle:


Zeer mooie route, tot bijn halverwege vlak, daarna best pittig. Kleine paadje in Rollegem vind ik ook niet zo best.... enige minpuntje... voor de rest meer dan ok


Op 16-3-2017 schreef Pascal Desmedt:


Mooie route, de aanpassingen zijn zeker een verbetering. enkel het kleine paadje in Rollegem zou men beter wegwerken. Past echt niet in het geheel.


Op 30-10-2016 schreef Mike Glorieux:


Zeer mooie en stevige fietsroute!


Op 15-5-2016 schreef Ludo willems:


mooi e n rustig fietsen 3,5 sterren .


Op 5-5-2016 schreef Greet Gevaert:


Zeer mooie route. Alleen niet kunnen afmaken want in Bellegem ontbreekt belangrijk bordje (als je van sporthal Lange Munte komt, dan uit Bellegem fietst en voor je staat een kapelleke, daar ontbreekt bordje). Ik heb in verschillende richtingen gefietst, maar geen bordje meer gezien? Kunnen jullie dat eens ter plaatse bekijken?


Op 28-4-2016 schreef Ludo willems:


3,5 sterren


Overnachten in de buurt

B&B PassaDia

B&B

8550 Zwevegem

Meer info

De Wolvenput

Vakantiewoning

8720 Dentergem

Meer info

Hotel Ter Linde

Hotel

8510 Bellegem

Meer info