Goedendagroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Je verkent de Leiestreek in Kortrijk en omgeving. De route volgt de Leie stroomafwaarts via Kuurne. Van daar leidt ze naar het Provinciedomein De Gavers. Langs Stasegem en het kanaal Bossuit-Kortrijk fiets je terug naar Kortrijk. Via de rand van Zwevegem leidt de route naar Bellegem. Ze doet daarna Rollegem aan en leidt naar de grens met Moeskroen. De route komt langs Aalbeke, Marke. Vanaf Bissegem zoekt het traject weer de Leie op.

Met dank aan Westtoer.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: Toerisme Kortrijk, Begijnhofpark - 8500 Kortrijk
Afstand: 48 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 21-10-2019 schreef een anonieme gebruiker:


ik vind het niet mooi het is vast even mooi als jouw lelijk dus


Op 21-10-2019 schreef een anonieme gebruiker:


slecht en niet eens mooi


Op 16-9-2019 schreef een anonieme gebruiker:


zeer mooie route , maar ! eens in harelbeke staat er een bord naar links en dan vind je nergens nog bordjes zowel boven als onder de brug , gevraagd aan verschillende voorbijgangers maar wisten geen richting aan te duiden , dan na lang heen en weer gereden onze weg zelf gezocht richting meersstraat . Zeer jammer voor zo een mooie route Blijkbaar al lang een probleem die niet opgelost raakt zie review 16/06/18 , 31/05/18 en 15/07/17 ROUTE NIET AAN TE RADEN !


Op 15-9-2019 schreef JOHAN DESEURE:


IN HARELBEKE RAMPZALIG ! BORDJE AAN DE LICHTEN STAAT NAAR LINKS MAAR DAN ??? GEVRAAGD AAN POLITIE EN VOORBIJGANGER MAAR WISTEN HET OOK NIET. DAN MAAR RICHTING DE GAVERS GEREDEN EN DAN NOG EENS VERKEERD UITGELEGD DOOR TOERIST MAAR GELUKKIG IN HET DOMEIN EINDELIJK ONZE ROUTE TERUGGEVONDEN. SPIJTIG ANDERS MOOIE ROUTE


Op 16-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer aangename route met leuke hellingetjes en weinig verkeer. Volgens mij goed aangeduid want nog nooit verkeerd gereden. Aanrader.


Op 21-7-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route maar je moet goed opletten de bordjes staan soms niet zo logisch opgesteld! Met GPS en bordjes samen maar een keer verkeerd gereden niet vergeten : mooie vergezichten rond Bellegem en Aalbeke. Veel eet en drinkgelegenheden langs de route. We doen ze zeker nog een keer of twee. Xxx


Op 26-6-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Bewegwijzering kan veel beter. Kan het zijn dat het niet mogelijk is om de route in omgekeerde richting te rijden? 4x jachthaven Kuurne gepasseerd en dan maar opgegeven. Next time better.


Op 24-3-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Beste, ik kan mij niet registreren,ook met nieuw wachtwoord gaat het niet Dank bij voorbaat Gerrit


Op 13-11-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie rout maar in Kortrijk is het wel zoeken waar de bordjes juist staan. Ook op de rest van het pacourt moet je goed uitkijken en soms is er twijfel of je op de juiste bent. Zelf zijn we ook eens verkeerd gereden maar een beetje verder hebben we gelukkig de bordjes terug gevonden.


Op 19-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


vandaag de fietsroute gedaan van Kuurne gestart zeer mooie route alles goed aangeduid zeer rustige route voor herhaling vatbaar


Op 10-6-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Vol goede moed vertrokken met mooi weer aan deze fietsroute. Prachtig tot we het spoor kwijt waren. In Harelbeke moesten we links (bordjes aan de overkant van de weg - niet evident). Blijkbaar was een volgend bordje weg want we zijn volledig het spoor van deze route kwijtgespeeld. Dan maar via dezelfde weg teruggekeerd... Anders heel leuk langs het water, rustige paden en wegen... Jammer volgende keer neem ik zeker de download van het kaartje eventuele knooppunten mee. Wordt zeker opnieuw geprobeerd alleen hoop ik dat de verantwoordelijke van deze route zelf ervoor zorgt dat de bordjes picobello zijn zodat we op een zondag zorgeloos kunnen volgen.


Op 4-6-2018 schreef Anniek Devijdt:


Mooie route


Op 31-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Vertrokken vanuit Heule, langs de Leie tot in Harelbeke, daar ontbraken de bordjes al. Zijn dan richting Gavers gefietst en konden niet doorrijden naar Stasegem omwille van wegenis werken. Fietsers werden omgeleid zonder duidelijke bewegwijzering : ramp ! Richting Kortrijk genomen via parrarrelle weg met de Gentse steenweg. Volgende keer nemen we een kaart mee !


Op 4-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route en goeie training. Deze route rij altijd als even vrije tijd heb


Op 21-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route. Gpx track vooraf downloaden is geen overbodige luxe. Op verschillende plaatsen ontbraken bordjes (of er stond gewoon een terras voor opgesteld).


Op 15-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Een grote ramp : na ongeveer 1km al geen bordje meer te bespeuren, na ongeveer 8 km waren we opnieuw op de route maar enkele kms verder kwamen we uit op een grote werf voor de bouw van een nieuwe sluis en dit zonder aanduiding van een wegomleiding. Daarna opgegeven en terug naar Kortrijk. Kortom de slechtste route ooit gereden.


Op 1-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route, tot bijn halverwege vlak, daarna best pittig. Kleine paadje in Rollegem vind ik ook niet zo best.... enige minpuntje... voor de rest meer dan ok


Op 16-3-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route, de aanpassingen zijn zeker een verbetering. enkel het kleine paadje in Rollegem zou men beter wegwerken. Past echt niet in het geheel.


Op 30-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie en stevige fietsroute!


Op 15-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


mooi e n rustig fietsen 3,5 sterren .


Op 5-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route. Alleen niet kunnen afmaken want in Bellegem ontbreekt belangrijk bordje (als je van sporthal Lange Munte komt, dan uit Bellegem fietst en voor je staat een kapelleke, daar ontbreekt bordje). Ik heb in verschillende richtingen gefietst, maar geen bordje meer gezien? Kunnen jullie dat eens ter plaatse bekijken?


Op 28-4-2016 schreef een anonieme gebruiker:


3,5 sterren


Overnachten in de buurt

B&B PassaDia

B&B

8550 Zwevegem

Meer info

Bonvena

B&B

8720 Dentergem

Meer info

campingzennijs

Camping

8554 Sint-Denijs

Meer info

De Wolvenput

Vakantiewoning

8720 Dentergem

Meer info

Hotel Ter Linde

Hotel

8510 Bellegem

Meer info