Weverijroute

Langs de route ontdek je de verrassende groene kantjes van een nochtans sterk verstedelijkt gebied ten oosten van Roeselare. Je fietst van het kasteel van Ingelmunster naar het kanaal Roeselare-Leie. In Hulste wenkt de Muizelmolen en in Ooigem bevindt zich het natuurreservaat "Oude Leiearm", het imposante Munckenhof en het charmante kasteel. De terugweg voert langs Kachtem en Emelgem.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Markt van Ingelmunster
Afstand: 41 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 5-7-2019 schreef Hendrik Lefebvre:


Veel smalle landwegen waar een aantal automobilisten zich niet a d snelheid houden. 25km gefietst zonder 1 bank of schuilplaats. Roterijen gezien, geen weverijen. GPS noodzakelijk want hier en daar ontbreekt een wegwijzer of is overwoekerd. Geen aanrader.


Op 20-9-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Zeker geen aanrader ,bordjes weg , veel wegenwerken in de buurt !


Op 20-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Route is onmogelijk correct te volgen. Heleboel wegwijzers ontbreken. Af te raden!


Op 13-7-2018 schreef Rudy Verzyck:


Meestal goed bewegwijzerd. Ontbrekende wegwijzers o.a. aan Muizelmolen. Werken in Ingelmunster en Ooigem. In Ooigem ontbreken veel wegwijzers. Lelijke streek. De moeite niet waard.


Op 24-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


weer een mooie route gefiets alleen jammer dat er af en toe wat zoeken is naar de bewegwijzering maar dat kan ook door het zeer warm weer zijn geweest,het is wel een route dat ik iedereen kan aanraden onlangs heb ik een GPS gekocht van mio voor op mijn fiets maar kan me eens iemand uitleggen hoe ik dat moet doen om te gaan fietsen met fietsknooppunten bedankt bijvoorbaat


Overnachten in de buurt

B&B PassaDia

B&B

8550 Zwevegem

Meer info

Bonvena

B&B

8720 Dentergem

Meer info

campingzennijs

Camping

8554 Sint-Denijs

Meer info