Mandeldalroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Deze fietsroute verkent het valleilandschap van Mandel en Leie. De streek vormt een uitgesproken landbouwgebied. De bodem bestaat er overwegend uit lemige gronden. Als uitgangspunt voor deze route fungeert het provinciedomein De Baliekouter te Wakken. Via Oostrozebeke wordt eerst naar de Tieltse Poelberg gereden. De route buigt daarna af in de richting van Oost-Vlaanderen. Te Wontergem wordt de Leie bereikt. Via St. Baafs-Vijve, St. Eloois-Vijve en de Oude Leiearm van Ooigem wordt tenslotte naar Wakken teruggefietst.

Met dank aan Westtoer.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: André Demedtshuis, Sint-Bavostraat - 8710 Sint-Baafs-Vijve
Afstand: 44 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 13-10-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route als je de bordjes vind !! rond Ooigem is het echt een ramp ,,langs kanaal Roeselare-Leie moeten fietsen met knooppunten om terug op route te geraken,, op terug weg in Oeselgem hetzelfde probleem !!moet dringend nagekeken worden !


Op 27-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Deze route zal nu aangepast zijn want de bordjes waren perfekt, echt een aanrader! Zeker de poelbergsite bezoeken en nogmaals dank ad molenaar vr de boeiende uitleg! Een bezoekje waard!


Op 18-7-2018 schreef Carine Debosscher:


Groot gelijk Rudy de slechts bewijzerde route die ik al gereden heb. Ben nochtans gewoon van routes terijden maar deze is zeker aan een controle toe. Ben in Ooigem terug naar de Leie gereden om mijn weg verder te zetten. JAMMER.


Op 13-7-2018 schreef Rudy Verzyck:


Geen beoordeling. In Ooigem geprobeerd op de route te komen. 2 wegwijzers gevonden. De derde niet meer. Gelukkig zijn er in West-Vlaanderen goed bewegwijzerde en mooie routes doorheen prachtige landschappen, maar ik weet dus niet of deze route deze kwaliteiten heeft en ik ben niet van plan om het nog eens te gaan uitzoeken.


Op 8-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zelf kan ik de fietsroute vanuit Ooigem opnemen. Is wel een leuke fietsroute die ik dringend nog eens opnieuw moet gaan fietsen. Drank neem ik altijd mee in een koeltas op de bagagedrager voor het geval er inderdaad geen mogelijkheid is. Een blok ijs, een of twee flesjes van een halve liter frisdrank en een blikje cola. Maar als er gelegenheid tot stoppen is maak ik daar natuurlijk graag gebruik van.


Op 21-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Kleine rechtzetting geen duiveltje gebroken maar wel gedronken he


Op 21-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Vandaag deze mooie route gereden en boven op de poelberg een lekker duiveltje gebroken op het terras van de taverne,dus toch drank gelegenheid😊😊


Op 28-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


leuke fietsroute, jammer dat er inderdaad nergens drinkgelegenheid is. Hadden zelf wel flesje mee, maar bij deze hoge temperaturen was dat wel wat weinig


Op 7-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


in het begin zeker de eerste 5 km is het veel langs de grote baan dat je fiets en soms moet je deze grote baan over,maar eens dat je daar voorbij bent is het echt genieten van golvende fietspaden,en het hoogte punt is dan de Tieltse poelberg wat een mooi uitzicht gaf over het landschap,alleen je ter hoogte van wontergem is het wel goed uitkijken want daar staat het bordje wat goed weggestoken daardoor zijn we iets mis gereden,op de terug weg langs de leie is het ook wat verwarend omdat er daar zoveel routes tesamen komen, ook is het zeer jammer dat je geen drank gelegenheden tegen komt op deze route !!!!!verder is het wel een fietsroute die ik kan aanraden


Op 8-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Leuke route langs rustige straten en mooie fietspaden. Rustige omgeving.


Overnachten in de buurt

B&B PassaDia

B&B

8550 Zwevegem

Meer info

Bonvena

B&B

8720 Dentergem

Meer info

campingzennijs

Camping

8554 Sint-Denijs

Meer info