Horstroute

Op deze fietstocht ontdek je in de abdij van Vlierbeek en het waterkasteel van Horst de middeleeuwen van de regio rond Leuven. In Wezemaal kan je de wijncultuur van naderbij bekijken om in het provinciedomein van Kessel-Lo halt te houden voor een deugddoend glas of wat kinderplezier in de avonturenspeeltuinen. Er zitten een paar stevige hellingen in deze route.

Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.


Startpunt: Station Leuven, Martelarenplein - 3000 Leuven 1, 3000 Leuven
Afstand: 35 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 15-10-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Enkele korte, intense beklimmingen, mooie uitzichten. Uitstekende staat van de weg, enkele delen zijn onverhard maar mits de nodige voorzichtigheid is het met een koersfiets perfect te doen. Bewegwijzering is duidelijk.


Op 26-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


route loopt nu via knooppunten, dus geen probleem qua bewegwijzering. Weg is op sommige plaatsen wel in zeer slechte staat, op het randje om met racefiets te doen. Abdij van Vlierbeek, kasteel van Horst de moeite om even te stoppen.


Op 11-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Nog niet uitgeprobeerd ,kan nog geen reactie geven


Op 11-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Toffe routes


Op 14-7-2018 schreef Vlaanderen Fietsland:


Door de vernieuwing van het fietsnetwerk in het Hageland in het voorjaar van 2018 werd deze route volledig op het fietsnetwerk geënt. De reacties hieronder wat betreft de bewegwijzering die niet gevonden kan worden is nu opgelost.


Op 21-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Someone wegwijzers waren niet goed zichtbaar (achter planten), en bij sommige splitsingen gewoon ontbrekend. Maar wel een prachtige route in het glooiende landschap, en het kasteel van Horst is een ideale plek om even uit te rusten 😉


Op 20-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route, jammer dat de bewegwijzering te wensen overlaat. Tot in Leuven (vertrokken vanuit Horst) was het Ok, daarna was het vaak zelf uit te zoeken.


Op 14-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooie fietstocht met enkele klimmetjes, maar als beloning schitterende panorama's van Holsbeek en omgeving. 2 verbeterpunten zijn de aanduiding van de route, moeten meer plakjes en op duidelijke plaatsen komen. Jammer ook van de weg langs de autostrade voor Wezemaal komende van Horst, men zou ook onder de autostrade kunnen rijden en vervolgen richting Wezemaal langs dr helling, veel mooier en rustiger.


Op 26-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie fietsroute Veel stijgen en dalen, recreatieve niet-getrainde fietsers zullen bergop af en toe te voet staan Weinig stopplaatsen om te drinken Bij start even zoeken naar de bordjes, zeker goed kijken als je recreatiedomein van Kessel-Lo net bent uitgereden


Overnachten in de buurt

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

't Kareelbos

Vakantiewoning

3111 Wezemaal

Meer info

VELPE55

Vakantiewoning

3360 Opvelp

Meer info

B&B 52

B&B

3010 Kessel-Lo

Meer info