Historie en bosgeheimen

Je start aan het station van Neerpelt voor een vlakke fietsroute en fietst via het centrum van Overpelt naar Hechtel-Eksel. Onderweg doorkruis je het natuurgebied van de Dommelvalei met zijn magistrale molens. Hechtel-Eksel charmeert met de Begijnenvijvers en het sfeervolle Pijnvenbos. Je fietst terug door een wisselend decor van naald- en loofbomen, stuifduinen, moerassen en een imposant kunstwerk.

Met dank aan Toerisme Limburg.


Startpunt: fietspunt Station Neerpelt, Stationsstraat 84 - 3910 Neerpelt
Afstand: 44 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 5-7-2018 schreef Christine Degrave:


Als je (in Belgiƫ toch ;-) een route van 44 km wilt fietsen, is het bijna onvermijdelijk dat je ergens een minder leuke of drukkere weg op moet, maar hier viel zelfs dat "drukke" nog mee. Met deze tropische temperaturen waren we maar wat blij met de schaduwrijke wegen! De route is perfect bewegwijzerd. 1 stuk weg was door het zand wel wat moeilijker berijdbaar, zeker met een plooifiets.


Op 29-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route brede fietspaden en grootste gedeelte door bosrijke omgeving, Wat een voordeel is bij 29 graden zoals vandaag.


Op 17-3-2017 schreef een anonieme gebruiker:


route was tegengevallen. Parking vertrekpunt was niet voor fietsers bestemd parkeerschijf verplicht maximum 2 uren. Weinig verkeersvrije fietsroute en slechte oversteek plaatsen voor fietsen slechte wegbewijzering in stad Neerpelt Niet aan te raden slechtste route op 5 jaar


Overnachten in de buurt

vakantiewoning LILLO - IRENE

Vakantiewoning

3530 Houthalen-Helchteren

Meer info

Vakantiewoning Fossee 5*

Vakantiewoning

3920 Lommel

Meer info

De Watermolen

Hotel

3950 Bocholt

Meer info

Lommel Broek

Hotel

3920 Lommel

Meer info