Midden-Limburgroute

Je rijdt vanuit het centrum van Zonhoven over een prachtig fietspad op een oude spoorbedding, bergaf richting Bokrijk. Deze route doet ook het natuurreservaat Platwijers aan, over de wandelweg langs de grote vijver. Neem hier even de tijd, met wat geluk zie je verschillende watervogels. De mooie abdij van Herkenrode passeert ook de revue. Op het einde fiets je langs de spoorbedding terug richting Zonhoven.


Startpunt: kp 305, Eikenenweg 22 - 3520 Zonhoven
Afstand: 35.5 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 24-9-2019 schreef dominic maerien:


Zeer mooie route en komt ook langs fietsen door het water dat ook zeer de moeite is. De gebruiker die zegt dat je op korte tijd 2 keer over een brug moet heeft gelijk maar als je dit stuk er niet aan zet mis je wel 1 van de grootste attracties op deze route. Het schitterende kasteel van Herkenrode ligt op dit stuk en is ideaal om iets te drinken en even te pauzeren. Het stuk dat je anders niet zou doen is ook veel meer als een kilometer.


Op 1-7-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route, het enige minpunt vond ik bij het kanaal, waar je over de brug gestuurd wordt, om er bij de volgende brug weer over gestuurd te worden. De tweede keer dat ik de route deed, ging ik voor ik de brug over ging al op het jaagpad, bleef ik dus aan de kant waar ik was, om een paar honderd meter voor de volgende brug een straat naar rechts in te draaien (pijl Stokrooie, geloof ik), en zo kwam ik weer op de route waar ik moest zijn. Je hebt dan wel drie dicht bij elkaar liggende knooppunten overgeslagen en wellicht een kilometer minder gefietst, maar zo wordt de route wel mooier, zeker nu met de werken aan de tweede brug.


Op 21-4-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Mijn eerste fietstocht met het volgen van een route.. en ik was verbaasd hoe mooie fiets routes er zijn.. Ik heb genoten van deze rit.. een paar zandgrind wegjes vond ik wat minder maar zeker een aanrader!


Op 9-10-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Een echte aanrader, wel wat voorzichtig zijn op de zandwegen.


Op 7-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Deze fietstocht maakten we op de eerste mooie lentedag van 2018 : zaterdag 7 april. Mooi afwisselend parcours. Maar de werken in de buurt van knooppunt 93 zijn een zoveelste voorbeeld van de minachting voor fietsers : zonder de minste waarschuwing kom je uiteindelijk in een modderpoel terecht, en dan moet je maar zelf zien hoe de weg verdergaat ...


Op 1-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route met afwisselende wegen, prachtige natuur en mooie locaties! Een aanrader. :)


Op 25-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Aangename en mooie recreatieve route; echt geschikt voor een rustige namiddag fietsen. Meestal verharde wegen en weinig hinder van autoverkeer. De niet verharde wegen moet je er met plezier bijnemen omdat je dan ook door de mooiste stukjes natuur fietst. Verschillende bezienswaardigheden: de abdij Herckenrode, het Weyers vijvergebied met vogelkijkhut en vogelkijktoren, de kapel van O.L.V. van Bijstand, het Groene Huis met merkwaardige binnentuinen in het arboretum van Bokrijk, e.a. Langs de route vind je ook wel tijdig een terrasje om de dorst te laven...


Op 26-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Zelfs op de warmste dag van het jaar een bijzonder aangename route! Wij hebben genoten.


Op 15-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Eerste route van deze site en meteen een succes! Het eerste deel loopt door bosrijk gebied dus ideaal om af te koelen op een zonnige dag. Overwegend verharde wegen, soms wat smal en modderig voor mijn bolderkar. Bokrijk ligt nabij de route maar is niet duidelijk aangegeven. Als je de speeltuin wil bezoeken mag je er zeker 6 km bijtellen.


Overnachten in de buurt

vakantiewoning LILLO - IRENE

Vakantiewoning

3530 Houthalen-Helchteren

Meer info

Hotel ZUID

Hotel

3600 Genk

Meer info

StadOase-Hasselt

Vakantiewoning

3500 Hasselt

Meer info

B&B Appelkers

B&B

3720 Kortessem

Meer info