Nevellandroute

Een verrassend traject langs de mooiste plekjes van de 6 Nevelse dorpen. Rustige en idyllische wegen door kastelendorp Merendree, aardbeiendorp Landegem en het prachtige Hansbeke. Welkom in het land van Cyriel Buysse en de wielerfamilie Planckaert.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Markt, 9850 Nevele
Afstand: 48 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 22-8-2019 schreef G G Herman:


Deze route heb ik reeds meerdere keren gereden: mooi landschap, variatie in kerktorens. Maar ..., de stukken betonweg zijn verschrikkelijk: gebroken betonstroken, scherpe voegranden, ... Dit maakt de route erg vermoeiend! Slechts hier en daar worden stukken hersteld. Er is werk aan de winkel!


Op 5-7-2019 schreef freddy vandenbossche:


Mooie fietsroute langs rustige, landelijke wegen, en toch zeer gevarieerd landschap. Goede bereidbaarheid van de wegen en geen problemen gehad met de borden (een aantal zijn vernieuwd). Wel profiteren van de schaarse terrasjes in de dorpjes onderweg, want daarbuiten valt er niets te eten of te drinken.


Op 15-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


zeer mooie landelijke route. De bewegwijzering is goed. Jammer dat de staat van heel wat wegen veel te wensen over laat. Daardoor zit voor de recreant rustig fietsen zit er niet in.


Op 1-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie, rustige route. veel oude en mooi gerestaureerde hoeves. rustige paden. geen enkel bordje ontbrak en de werken in Poesele worden zeer goed omzeild en goed bewegwijzerd. we doen de route zeker opnieuw als de maïs iets minder hoog staat !!!


Op 18-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Een aantal stukken zijn gevaarlijk door de slechte staat van de weg zoals de passage naast de Poekebeek en het wegje dat uitkomt op het kanaal. Landschappelijk mooi maar ik had het gevoel voortdurend in lusjes te rijden. In Landegem ontbreken er bordjes. Sommige stukken zijn meer voor een mountainbike dan voor en gewone fiets .


Op 10-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Een prachtige route met mooie landschappen en heel rustige wegen, een aanrader ! Het GPX bestand stemt soms niet overeen met de huidige bewegwijzering .Ik stuur de juiste track door met enkele foto's. Hou er rekening mee dat er niet veel plaatsen op de route liggen om te eten .


Op 9-5-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Gisteren hebben mijn vrouw en ik deze prachtige fietsroute weer gereden.Per jaar rijden wij deze route twee keer.Behalve het stukje langs de E40 is het een rustige route.De route is ook goed bewegwijzerd door middel van de bekende bordjes.We hebben geen bordje gemist.In het najaar komen wij hier zeker terug.


Op 4-4-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Vorige week wou ik deze route doen, maar er ontbreken regelmatig bordjes op kruispunten, waardoor je heel vaak op je kaart moet kijken. Op de duur was ik het zodanig beu, dat ik op de hoofdwegen ben gebleven en de route uiteindelijk net heb afgefietst. Ter info : deze route is niet geschikt voor koersfietsen !