Woestijneroute

Deze bewegwijzerde fietsroute start aan het gemeentehuis van Aalter en voert ons door het Land van Woestijne, een gebied oorspronkelijk bezaaid met stukken heide en bos. We rijden door de kernen van Aalter, Bellem, Knesselare en Ursel. We fietsen door de Markettebossen en passeren de biotopisch waardevolle Kraenepoelvijver. We stoppen aan de Pietendriesmolen en komen dicht bij de Drongengoedhoeve en bossen. Er zijn ook kastelen, er is het natuurgebied aan de Oude Vaart en het steeds aanwezige kanaal Gent-Brugge.

​Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Gemeentehuis Aalter, Sint-Gerolflaan - 9880 Aalter
Afstand: 44 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 15-6-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Deze route is nu niet meer mogelijk! In Ursel aan vernieuwd kruispunt Rozestraat-Berkenstraat ontbreekt een wegwijzer. Ook in Aalter op einde van Bellemstraat is geen bord te vinden door werken ter hoogte van de markt. Manewaarde langs de spoorweg is werfgebied, maar daar kun je met de fiets nog net door. Bij het vervolg van de route voorbij Nieuwendam richting Maria-Aalter ben ik helemaal vastgereden in Jezuietengoed door werken aan de spoorweg. Deze weg is volledig afgesloten! De route zou dus aangepast moeten worden, zeker als je de streek niet kent. Ik heb rechtsomkeer gemaakt en ben terug huiswaarts gefietst...


Op 6-3-2019 schreef Hugo Verlot:


Beste Route is onderbroken (definitief) wegens uitbreiding sporen te Aalter. Dit vanaf brugstraat , afslag manewaarde Aalter. Weg brugstraat verder volgen N499 links afslaan voor kruispunt aalter brug Ter walle en verder weg naar nobelstede om in te pikken weg manewaarde.


Op 20-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route met rustige baantjes en regelmatig stops met leuke terrasjes


Op 21-7-2018 schreef Peter Dekeyzer:


Vandaag eens de Woestijneroute gereden, goed berijdbare landelijke wegen, duidelijk bepijld, mooie route en een variatie aan natuur, tal van mogelijkheden om een drankstop in te lassen. Een aanrader. Wij zijn gestart aan de kerk van Knesselare.