Turfputtenroute

Deze fietsroute start aan de Bareldonkkapel in Berlare. Tijdens deze tocht zal de fietsrecreant zeker genieten van de verscheidenheid in landschap, fauna en flora. Met zijn wateroppervlakte van 86 ha is het Donkmeer één van de grootste en visrijkste meren van ons land en een toeristische trekpleister bij uitstek: men kan er spelevaren en lekkere palinggerechten proeven. Het ommeland van het Donkmeer biedt een mooie brok natuur met onder meer het Berlaars broek en meersen. Een belangrijk deel van de route loopt over de Scheldedijken.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Toerisme Berlare - Donklaan 123 in Berlare
Afstand: 34 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 11-8-2019 schreef gilbert Fierens:


Deze wandeling is niet langer gemarkeerd! Alle zeskant bordjes zijn weggenomen. Gelukkig kenden we de weg ,maar toch even mis daar de route ooit is gewijzigd aan de Donk


Op 5-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Cette balade n’ est plus balisée !


Op 26-4-2019 schreef Eddy D’hont:


Zele Hamme Lokeren Gent Laarne kalken Overmere


Op 19-4-2019 schreef Eddy D’hont:


Goed fietssen


Op 2-11-2018 schreef Marc Schollaert:


Vandaag de route gereden. Was goed voorbereid, gezien de slechte bewegwijzering, volgens velen, had ik de route op de fiets gps opgeslagen. Dat was echter niet nodig geweest : bewegwijzering was PERFECT !!! Prachtige route, leuke stop in "'t veerhuis" aan de waterhoek : aan te raden !!!


Op 11-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer slechte bewegwijzering. Compleet verloren gereden. Jammer want wel mooie stukken gedaan.


Op 19-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Heb turfputten fietsroute gereden Ben er niet uitmaakt De wegwijzers zijn slecht aangegeven Meermaals verloren gereden Is niet aan te raden.


Op 25-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Vandaag de route gestart. Op een bepaald punt aan een drukke overweg geen enkel bordje gezien. Dus rechtdoor gereden. Met als gevolg geen enkel bordje meer tegen gekomen. Wel jammer. Dus niet kunnen uitrijden


Op 30-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Op deze tocht hebben we toch wat nieuwe weggetjes ontdekt, ook al zijn we uit de regio. De uitpijling van het parcours mag wel wat eenduidiger...soms pas een bordje na een kruispunt, dan eens links van de weg of verscholen achter planten en zelfs eens moeten gokken naar de juiste richting (waarschijnlijk bordje verdwenen). Al bij al leuk ritje. Niet geschikt voor de koersfiets!!


Op 20-4-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Op deze mooie en gevarieerde route ontdekten we talrijke knusse en verrassend pittoreske plekjes. Erg aangenaam fietsen met doorgaans erg rustige wegen. Enkel de kasseistrook in het laatste deel was er voor mij met bovenop een strakke wind te veel aan. De streek rond Berlare is heus de moeite waard om al fietsend maar ook al wandelend te verkennen. Mijn huistaak is hier alvast nog niet helemaal af.


Overnachten in de buurt