Schiptrekkers fietsroute

Deze bewegwijzerde fietsroute laat ons kennis maken met de landelijke pracht van Denderleeuw en omgeving, voert ons langsheen de kronkelende Dender en toont ons de diversiteit van een aantal dorpskernen. 

Denderleeuw is door zijn verkeersgunstige ligging hoofdzakelijk gekend als een pendelgemeente en laat niet vermoeden dat ze nog zo'n uitgesproken groen karakter kent. De Wellemeersen behoren tot één van de ecologisch meest waardevolle natuurgebieden, terwijl de deelgemeenten Welle en Iddergem nog gekenmerkt worden door grote, open landbouwkouters. De routebenaming verwijst naar de vele inwoners die de kost verdienden met het voorttrekken van boten langs de Dender en werden schiptrekkers genoemd, de bijnaam van de Denderleeuwenaars.

Aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen


Startpunt: Dorpsplein
Afstand: 30 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 11-5-2018 schreef Hernie Mark:


Ik ga morgen de route eens doen


Op 10-11-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Afwisselend parcours met enkele mooie vergezichten. Bewegwijzering ontbreekt op sommige plaatsen o.a. op denderpad tussen Denderleeuw en Liedekerke aan spoorwegbrug. Verder echt genoten van dit traject!


Op 7-9-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Toffe route maar beetje veel over iets TE drukke wegen. Afwisseling in landschap & moeilijkheidsgraad (ietwat hellingen). Zelf heb ik géén problemen ondervonden met de bewegwijzering, misschien een update gekregen !?


Op 28-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Hele mooie route! Bewegwijzering in Wellemeersen foutief/onduidelijk


Op 24-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


schitterenden route. doch de bewegwijzering is niet meer accuraat en dient geüpdatet.


Overnachten in de buurt

Bio Boerderij De Kollebloem

B&B

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

Eyndevelde vakantiewoningen

Vakantiewoning

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info

b&b De Boskouter

B&B

9506 Zandbergen

Meer info